Bylos duomenimis, prieš septynerius metus gruodį Utenos miesto bare Maironio gatvėje V. K. trenkė kumščiu į veidą vienam vyriškiui, vėliau prie įėjimo į barą smogė į veidą kitam ir jį sunkiai sužalojo.

Prieš šešerius metus vieną kartą atvykęs į teismo posėdį ir vėliau pasislėpęs užsienyje, V. K. buvo surastas paskelbus tarptautinę paiešką ir pagal Europos arešto orderį pargabentas liepos 4 d.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant teisme palaikantis Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras Romualdas Valiulis teigia, kad kaltinamasis,  kumščiu į veidą trenkęs vienam, vėliau kitam vyriškiui, viešoje vietoje elgėsi ne tik įžūliai, bet ir smurtaudamas vieną nukentėjusįjį sužalojo itin sunkiai – sunkų sveikatos sutrikdymą patyręs tuomet trisdešimtmetis vyriškis dėl kiauryminio akies ragenos sužalojimo neteko didelės dalies regėjimo ir prarado 30 proc. bendro darbingumo.

Pateikti civiliniai ieškiniai, prašoma atlyginti gydymo išlaidas turtinę ir neturtinę žalą.

Už sunkų sveikatos sutrikdymą dėl chuliganiškų paskatų baudžiama iki 12 metų laisvės atėmimu, informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra.