Ketvirtadienį nuosprendį lakūno byloje turėjusi paskelbti Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo teisėja Danutė Mickevičienė nusprendė atnaujinti įrodymų tyrimą, nes rašant nuosprendį kilo neaiškumų. Teismas nusprendė papildomai apklausti ne tik J. Kairį, bet ir specialistą, tyrusį eismo įvykį. Jeigu papildomo tyrimo metu nebus panaikintos iškilusios abejonės, teismas žada skirti ekspertizę.

J. Kairio bylos teismas imsis rudenį.

Baudžiamojon atsakomybėn J. Kairys buvo patrauktas dėl avarijos, kai sužalojo motociklu važiavusį policijos patrulį.

Bylos duomenimis, praėjusių metų rugpjūčio 25-ąją, apie 16.42 val. J. Kairio vairuojamas automobilis „Honda Accord“ Vilniuje, pravažiavęs Dariaus ir Girėno g. bei Eišiškių pl. sankryžą, iš pirmos eismo juostos išvažiavo į antrąją ir užkirto kelią ja važiavusiems dviem motociklininkams. Vienas jų, vengdamas susidūrimo su lengvuoju automobiliu, buvo priverstas stabdyti motociklą – nukritęs ant žemės vairuotojas susižalojo krūtinę, jam lūžo slankstelis.

Motociklais darbo metu važiavo Vilniaus apskrities VPK Patrulių rinktinės patruliai. Vienas jų baudžiamojoje byloje buvo pripažintas nukentėjusiuoju.

Pareigūnas teisme sakė, kad ilgą laiką buvo nedarbingas – iš pradžių gydėsi ligoninėje, o paskui – namuose. Medikai pareigūnui nustatė nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Nuvirtus motociklui J. Kairys automobilio nesustabdė, o nuvažiavo, tačiau jo automobilio valstybinį numerį spėjo išsaugoti šalia važiavę žmonės.