„Bus sugriežtinta tvarka, matyt, prašysime dokumentų. Tačiau nežinau, kaip seksis, nes ir šiuo atveju dviejų vaikų ir mamos pavardės skirtingos. Matyt reikės kažką kontroliuoti su dokumentais“, - DELFI sakė lopšelio-darželio „Židinėlis“ pavaduotoja ugdymui Rita Urbonavičiūtė.

Pasak jos, pagrobta mažametė lankė savaitinę grupę, vaikus prižiūrėjo pavaduojanti mokytoja, kuri nepažinojo vaikų artimųjų, kurie paprastai paima juos iš darželio. Jos teigimu, tėvai kartais praneša, jog vaiką iš darželio pasiims senelis ar kitas artimas žmogus, tačiau būna, jog ir nepraneša – dėl šios priežasties neįmanoma nuspėti, ar atėjęs asmuo yra giminaitis, ar ne.

„Visaip būna – tėvai kartais pasako, kad ateis pasiimti kažkas kitas, kartais nepasako. Čia yra savaitinė grupė. Atėjo „senelis“, pasakė Kamilė. Grupėje dvi Kamilės. Auklėtoja paklausė vienos, paklausė kitos. Auklėtoja buvo vaduojanti. Viena linktelėjo, kad senelis. Sudėjome daiktus ir išleidome vaiką iš darželio. Ir nieko blogo neįtarėme“, - sakė pavaduotoja.

R. Urbonavičiūtė teigia, kad savaitinėje grupėje iš viso yra 21 vaikas, o vasarą darželį lanko 12-15 vaikų, dėl šios priežasties atsiminti visų jų artimuosius, neįmanoma.

„Neįmanoma sužiūrėti, ten yra 21 sąrašinis vaikas, vasarą lankančių būna 12-15”, - pasakojo pavaduotoja.

Anot jos, po mergaitės pagrobimo veikiausiai bus imtasi dokumentų patikros, nors dokumentai ne visuomet atskleidžia giminystę.

Pasak R. Urbonavičiūtės, pagrobtos, bet surastos mergaitės mama viena augina du vaikus – mergaitę ir berniuką – pastarasis tame pačiame darželyje pavasarį baigė priešmokyklinę grupę.

Primenama, kad seneliu prisistatęs 1942 m. gimęs V.L. trečiadienį iš Kaune Vilijampolės rajone esančio darželio „Židinėlis“ pagrobė penkiametę mergaitę. Kauno vyriausiojo apskrities policijos komisariato pareigūnai mergaitę surado viename iš Vilijampolės rajone esančių daugiabučių. Įtariamasis sulaikytas.

Kaip DELFI sakė Kauno klinikų atstovė spaudai Milda Dambrauskienė, teismo ekspertai mergaitę apie 1 val. nakties atvežė į klinikų Vaikų priėmimo skyrių, ji buvo apžiūrėta, tačiau jokių sužalojimų nenustatyta ir mergaitė išleista.

„Ji buvo apžiūrėta ir išleista, nieko ypatingo nenustatyta“, - sakė M. Dambrauskienė.