Į areštinę buvo uždarytas 26 metų kaunietis N. I., atėjęs pas Obelių miestelio gyventoją paimti 2 tūkst. Lt, pranešė Panevėžio apskrities policija.

80-metei Obelių gyventojai antradienį vakare paskambino anūke apsimetusi moteris, kuri aiškino, jog griūdama sužalojo mažametį, todėl jai reikia pinigų nukentėjusiajam atlyginti žalą. Toks pasakojimas pensininkei iš karto sukėlė abejonių, todėl apie tai ji pranešė policijos pareigūnams.

Kai į senolės namus netrukus atėjo pinigų paimti vyras, policininkai jau tykojo pasaloje – vos tik močiutė perdavė savo santaupas, pareigūnai sukčių sulaikė.

Pasak policijos, antradienį nuo sukčių nukentėjo dar viena Rokiškio rajono gyventoja – 86 metų moteris pranešė, kad paskambinusi moteris iš jos išviliojo 2 tūkst. Lt.

Policija dar tiria, ar šie sukčiavimo atvejai nėra tarpusavyje susiję.

Alytaus apskrities policija pranešė, kad nuo sukčių antradienį nukentėjo ir 88-erių alytiškė, sukčiams atidavusi 14 tūkst. litų ir  4 tūkst. JAV dolerių.

Ji policijai nurodė, kad apie 10 val. į jos namus atėjo dvi nepažįstamos moterys, prisistačiusios socialinėmis darbuotojoms. Pasak senolės, moterys nurodė, kad reikia surašyti namuose turimus pinigus – jomis patikėjusi pensininkė parodė visas namuose laikytas santaupas.