„Prieš 20 metų dirbau prokuroru, tai per tuos metus niekas čia nepasikeitė, čia viskas yra kaip tarybiniais laikais buvo, o gal šiek tiek blogiau – panašu, kad neremontuota ir nevalyta, vandenį duoda gerti iš krano, – iš areštinės išėjęs žurnalistams sakė milijonierius. – Šiaip čia verta apsilankyti ir pasižiūrėti, įspūdinga ir, manau, vertinga būtų“.

Vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų į laisvę buvo paleistas penktadienio popietę baigiantis darbo dienai, nors, kaip pats prisipažino, apie paleidimą žinojo dar ryte, kai jam buvo pranešta, jog ikiteisminį tyrimą kontroliuojanti Vilniaus apygardos prokuratūra jam skiria 50 tūkst. Lt užstatą.

„Džiugu, kad pasitikote, manau, tai viena iš priežasčių, dėl ko esu paleistas (..), – žurnalistams sakė T. Karosas. – Tai, kad turėčiau būti paleistas, sužinojau anksti ryte, tačiau kažkodėl man čia reikėjo pasėdėti, nes kaip supratau, jie (pareigūnai – aut. past.) tikėjosi, jog jums neužteks kantrybės manęs sulaukti“.

Restoranų „Čili“ tinklo savininkas teigė, kad negali kalbėti apie STT atliekamą ikiteisminį tyrimą, tačiau patikino, jog jam pareikštų įtarimų nepripažįsta.

„Esu pasirašęs, kad neskelbsiu jokios bylos medžiagos, dėl to galiu kalbėti tik labai bendrais bruožais, – sakė T. Karosas. – Norėčiau paprašyti, kad jūs mane neuždavinėtumėte klausimų, nes kai uždavinėsite klausimus, bus sunku atsirinkti, į kurį galiu atsakyti, į kurį negaliu. Bendrais bruožais galiu pasakyti, kad buvau sulaikytas dėl to, jog vienas iš man priklausančių įmonių darbuotojų sumokėjo kažkokius pinigus kažkokiam asmeniui už kažkokias paslaugas. Aš pats nei su tais darbais, nei su tomis paslaugomis, nei su tais pinigais absoliučiai susijęs nesu ir todėl klausimas – kaltas nekaltas, tai – nekaltas“.

Verslininkas taip pat patikino, kad jam priklausančios įmonės darbuotojas nieko neteisėto nepadarė.

„STT pareigūnai iš esmės traktuoja, kad tie mano darbuotojo veiksmai yra neteisėti, bet aš manau, jog jie yra teisėti, – sakė T. Karosas. – Bet, kaip jau minėjau, nesu susijęs su jais. Taip pat STT darbuotojai paaiškino, kad mano sulaikymas buvo būtinas tam, jog atlikti tyrimą. Tyrimą atliko, galbūt dėl to esu paleidžiamas. Iš kitos pusės galiu pasakyti – sulaikyti, kad atlikti tyrimą, nėra teisinga, bet tai yra mano, dabartiniame etape, tokia pozicija. Dar kartą pabrėžiu – nekaltas, jokių neteisėtų veiksmų neatlikta, ir tikiuosi, kad iš principo visa tai įvyko klaidos pasekoje. Manau, kad jau klaida išaiškinta – už tai, kad esu paleistas, ir tikiuosi, jog tai pirmas žingsnis, kad viskas bus gerai“.

Paklaustas, ką veiks ateityje, T. Karosas pabrėžė, jog ir toliau vadovaus savo bendrovei.

„Manau, kad nieko ypatingo neatsitiko, tai kaip dirbau, taip ir dirbsiu“, – sakė holdingo „LTk Capital“ savininkas.

Restoranų tinklo „Čili Holdings“ valdybos pirmininkas bei jo finansininkas buvo sulaiki ketvirtadienį. Jie įkliuvo, kai per kelis kartus bankroto administratoriui perdavė 30 tūkst. Lt kyšį. Už šiuos pinigus turėjo būti priimti vienai verslininko bendrovei, kuriai iškelta bankroto byla, naudingi sprendimai.