Šiaulių miesto policijos komisariato pareigūnai, bendradarbiaudami su prokuratūra, į teismą perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 28 metų šiaulietis A. B. kaltinamas trijų žmonių sužalojimu, praneša Šiaulių apskrities policija.

Praėjusių metų lapkričio 18-ąją pradėto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 28-ąjį gimtadienį šventęs A. B., tąnakt, apie 2.40 val., Šiauliuose, Vilniaus g. esančiame bute, negalėdamas susitaikyti  su mylimos merginos 22-jų metų K. P. praradimu, smogė jai ir jos naujajam draugui 22 metų Ž. P. keletą kartų peiliu. Po to jis pats pradėjo badyti save peiliu ir taip pat paplūdo krauju.

Pareigūnus ir medikus telefonu iškvietė pagalbos šauksmus išgirdę kaimynai. Atskubėję policijos pareigūnai peiliu sužalotą merginą rado sukniubusią ant grindų. Skubios medikų pagalbos prireikė ir Ž. P. bei juos abu sužalojusiam A. B.

A. B. buvo sulaikytas, jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas ir jis buvo išvežtas gydyti į Laisvės atėmimo vietų ligoninę. Mergina ir jos draugas Ž. P. daugybines durtines ir pjautines žaizdas gydėsi Šiaulių ligoninėje.

Vėliau ekspertai konstatavo, kad šiaulietei buvo padarytas sunkus, o jos naujajam vaikinui - nesunkus sveikatos sutrikdymas.

A. B. bus teisiamas ne tik dėl šio, bet ir kito nusikaltimo, įvykdyto 2011 metų birželio 18-ąją. Tą vakarą jis Lazdijų rajone, prie Gailiko ežero, sąskrydžio metu sumušė vyriškį, nesunkiai sutrikdydamas jo sveikatą. Nors ši byla buvo nutraukta nukentėjusiajam ir kaltininkui susitaikius, tačiau vėliau, kai A. B. praėjusių metų lapkričio 18-osios naktį įvykdė kruvinąjį išpuolį Šiauliuose, atnaujinta ir prijungta prie šios bylos.