Tai DELFI penktadienį patvirtino Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Martynas Jovaiša.

Užstatą sumokėjusiam T. Karosui Vilniaus areštinės durys atsivėrė tik baigiantis darbo dienai. Į laisvę paleistas verslininkas nepripažino jam mestų įtarimų dėl papirkimo ir visą kaltę vertė savo darbuotojui.

„Esu nekaltas“, - vos tik paleistas iš areštinės, kurioje praleido daugiau kaip parą, žurnalistams sakė milijonierius. Jis tikino nieko nežinojęs apie kyšio davimą bankroto administratoriui, tačiau daugiau ikiteisminio tyrimo duomenų neatskleidė - esą tai jam uždraudė STT pareigūnai.

Holdingo „LTk Capital“ savininkas, restoranų tinklo „Čili Holdings“ valdybos pirmininkas sulaikytas buvo ketvirtadienį, kai perdavė kyšį. Į areštinę taip pat buvo uždarytas jo bendrovės finansininkas, jis taip pat nebus suimtas - verslininko darbuotojui taip pat skirtas 50 tūkst. Lt užstatas.

T. Karosas su finansininku įkliuvo, kai per kelis kartus bankroto administratoriui perdavė 30 tūkst. Lt kyšį. Už šiuos pinigus turėjo būti priimti vienai verslininko bendrovei, kuriai iškelta bankroto byla, naudingi sprendimai.

T. Karosui ir jo finansininkui pareikšti įtarimai dėl papirkimo bei dokumentų klastojimo.


______________