Laikinai Kauno apygardos teismo pirmininko pareigas einantis Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Algimantas Smolskas patvirtino teisėjų nusišalinimą ir nusprendė, kad V. Demeniaus bylą turės išnagrinėti kaimyninio Marijampolės rajono apylinkės teismo teisėjai.

„Aplinkybė, jog kaltinamasis V. Demenius dirbo Šakių rajono PK policininku, yra svarbi, nagrinėjant klausimą dėl bylos perdavimo nagrinėti kitam apylinkės teismui – sprendžiant klausimą, kuriam Kauno apygardos teismo veiklos teritorijoje esančiam apylinkės teismui perduotina byla, atsižvelgtina į apylinkių teismų darbo krūvius bei į dirbančių teisėjų skaičių, todėl l.e.p. Kauno apygardos teismo pirmininkas, atsižvelgdamas į šias aplinkybes, laiko esant racionalu ir tikslinga perduoti bylą nagrinėti Marijampolės rajono apylinkės teismui“, – nurodoma neskundžiamoje A. Smolsko nutartyje.

Nusišalinti nuo bylos nagrinėjimo Šakių rajono apylinkės teismo teisėja Judita Sungailaitė nusprendė ne tik dėl to, kad V. Demenius buvo Šakių rajono policijos komisariato policininkas, bet ir todėl, jog „nusikalstama veika, kurios padarymu kaltinamas V. Demenius, sukėlė rezonansą Lietuvoje, bylos nagrinėjimas sukels didelį visuomenės susidomėjimą, todėl gali kilti abejonių dėl jos, kaip teisėjos, nagrinėjančios bylos, nešališkumo“.

Šį nusišalinimą patvirtino ir l.e.p. Šakių rajono apylinkės teismo pirmininkė Lina Antanaitienė, nurodžiusi tuos pačius motyvus, kaip ir teisėja J. Sungailaitė.

Teismo proceso pradžios V. Demenius laukia Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Jam pareikšti kaltinimai sužalojus ir nelaimės vietoje palikus penkiolikmetį paauglį.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad gegužės 27-ąją, apie 19 val., Šakių rajone, kelio Kaunas-Zapyškis-Šakiai, 56-ajame km, V. Demenius, vairuodamas transporto priemonę apsvaigęs nuo alkoholio, pažeidė Kelių eismo saugumo taisyklių reikalavimus, sukėlė eismo įvykį, kurio metu sužalojo kelkraščiu važiavusį dviratininką Joną Š. Paauglys dėl sunkios galvos smegenų traumos mirė.

Bylos duomenimis, V. Demenius eismo įvykio vietoje nesuteikė pagalbos nukentėjusiajam, nepranešė apie eismo įvykį policijai, neiškvietė greitosios medicinos pagalbos ir iš eismo įvykio pasišalino, nors turėjo ir privalėjo suteikti pagalbą nukentėjusiajam asmeniui.

Kaltinamasis inkriminuotus nusikaltimus pripažįsta iš dalies, neigia, jog eismo įvykio metu automobilį vairavo neblaivus.

Nukentėjusieji, siekiantys, kad V. Demenius atlygintų turtinę ir neturtinę žalą, pateikė bendrą civilinį ieškinį – per 596 tūkst. litų, dėl to laikinai apribotos kaltinamojo nuosavybės teises.

Už nusikalstamas veikas, kuriomis kaltinamas V. Demenius, baudžiamasis įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki dešimties metų.