Trečią mėnesį po avarijos skaičiuojantis Mindaugas Kurkuraitis sako dar negalvojantis, kada galės grįžti į normalų gyvenimą. Priešaky – reabilitacija ir mažiausiai viena kojos operacija. Vyras pateko į avariją, kurią sukėlė, kaip įtariama, girtas A.Tumėnas, vairavęs automobilį.

Šių metų balandžio pabaigoje advokatės S.Proninos žento vairuojamas prabangus „Mercedes“ milžinišku greičiu rėžėsi į policijos automobilį. Avarijos metu nukentėjo penki žmonės, trys iš jų – pareigūnai. Avarijos metu M.Kurkuraičiui trūko kojos raištis, buvo suskaldytas kelis, trūko meniskas.

Pasak vyro, medikai jam jau patvirtino, kad tokios kojos, kokią jis turėjo prieš avariją, jis jau neturės. Vyras sako dėl avarijos turės keisti gyvenimo būdą. „Viskas, aš esu sustabdytas visiškai“, – sakė M.Kurkuraitis.

Stiprius sužeidimus patyrė ir trys policijos pareigūnai. Dėl didžiulio smūgio iš policijos automobilio išsviesta policininkė jau grįžo į tarnybą, tačiau jos kolegos – vis dar reabilitacijoje.

„Jeigu viskas gerai, nuo rugpjūčio jie jau turėtų pradėti dirbti. Sveikata yra toks dalykas, kad netikėtų dalykų, susijusių su komplikacijomis po avarijos, gali paaiškėti po tam tikro laiko“, – sakė sostinės policijos vadovas Kęstutis Lančinskas.

Jau suskaičiuoti policijos nuostoliai – apie 22 tūkst. litų. Tokia esą buvo suknežinto automobilio likutinė vertė. Kiek kainavo pareigūnų gydymas, bus aišku reabilitacijai pasibaigus.

K.Lančinskas neslepia, kad Policijos komisariatas ketina pateikti civilinį ieškinį. Žalos atlyginimo tikisi ir M.Kukuraitis. Jo ieškinys turi siekti iki 70 tūkst. litų.

Ikiteisminio tyrimo medžiaga jau perduota prokuratūrai, ją išanalizavus byla turėtų keliauti į teismą. Byloje – tik vienas įtariamasis – automobilį vairavęs A.Tumėnas. Kartu su juo važiavęs ir girtas mašinoje miegojęs bičiulis jokių sankcijų nesulauks.

Su pačiu A.Tumėnu susisiekti nepavyko, o pasak jo uošvės, advokatės S.Proninos, jam nesvarbu, kas ką apie jį pasakys.

„Koks skirtumas jam, parašykit, ką norit“, – sakė S.Pronina.

Skaudžią avariją sukėlęs A.Tumėnas nei civilių, nei pareigūnų neatsiprašė. Už sukeltą avariją ir penkių žmonių sužalojimą jam gresia iki dešimties metų kalėjimo.