Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai Lazdijų rajono kelyje Galiniai–Lazdijai patikrinimui stabdė du iš Lenkijos vienas paskui kitą įvažiavusius mikroautobusus „Volkswagen Multivan“ lenkiškais numeriais.
Abu vairuotojai ignoravo uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimą sustoti, padidino greitį ir spruko. Bėglius pasieniečiai ėmė persekioti tarnybiniu visureigiu. Apie nestojusius automobilius informacija buvo perduota ir Lazdijų policijos pareigūnams, praneša VSAT.

Gaudynės baigėsi maždaug už septynių kilometrų – žvyrkeliu dideliu greičiu važiuojantį vieną mikroautobusą ėmė mėtyti, vairuotojas nesuvaldė transporto priemonės, dar mėgino stabdyti, tačiau įlėkė į pakelės griovį. Kitą „Volkswagen Multivan“ vairavęs vyras, matydamas, jog sulaikymo išvengti nepavyks, sustojo ir iššoko iš mikroautobuso.

Abu vairuotojai pasileido bėgti laukais, tačiau VSAT pareigūnai už kelių šimtų metrų juos pasivijo ir sulaikė. Nustatyta, kad tai yra 24 metų Telšių ir 25 metų Tauragės gyventojai.

Paaiškėjo, kad abu „Volkswagen Multivan“, pagaminti 2007 ir 2008 m., vos prieš dvi dienas buvo pavogti Vokietijoje ir ieškomi šios šalies teisėsaugininkų.

Tuo pat metu Lazdijuose policijos pareigūnai sustabdė lengvąjį automobilį „Volkswagen Golf“, kurį vairavo 22 metų Tauragės gyventojas. Įtariama, kad jis lydėjo abu Vokietijoje pavogtus mikroautobusus.

Visi trys sulaikytieji uždaryti į areštinę, o jų vairuotos transporto priemonės saugomos Lazdijų rinktinėje. Šio VSAT padalinio pareigūnai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.