Spalio 8 dieną už sunkius nusikaltimus pareigūnų ieškomi R.Zamolskis ir Virginijus Savickis apšaudė juos persekiojusius policijos pareigūnus. Kaip manoma, sužeistam R.Zamolskiui pavyko pasprukti nuo pareigūnų.

Tuo tarpu V.Savickis su dviem įkaitais - 14-mečiu Aleksandru Špilevojumi ir 60-mete Bronislava Varnyte - užsibarikadavo jos bute. Po 15 valandų trukusio įkalinimo įkaitus išvadavo "Aro" pareigūnai. Operacijos metu V.Savickis buvo nukautas.

Lietuvos Kriminalinės policijos biuro Kriminalinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vyresnysis komisaras Kęstutis Tubis penktadienį sakė BNS tikįs, R.Zamolskis bus surastas.

Pareigūnai labiau linkę manyti, kad pavojingas nusikaltėlis tebėra gyvas. Manoma, kad nusikaltėlį nuo persekiojusios policijos kulkų galėjo išgelbėti neperšaunama liemenė, nors neatmesta versija, kad jis mirė nuo sužeidimų.

Policija džiaugiasi, kad praėjus ir mėnesiui, gyventojai informuoja apie įtartinus, į ieškomąjį panašius asmenis.

"Informacija apie R.Zamolskį visur, kur įmanoma, buvo pateikta. Tikimės žmonių pagalbos ir jos laukiam - be jos jokiu būdu neapsieisime", - teigė komisaras K.Tubis.

Tikrindami pranešimus, pareigūnai ne kartą buvo patekę į kurioziškas situacijas - šaliką ant galvos ryšėjusį ir automobiliu greitkeliu Vilnius-Kaunas vykusį žinomą skulptorių gyventojai palaikė ieškomu žudiku ir pranešė policijai. Prie Elektrėnų sustabdę automobilį pareigūnai įsitikino, kad tai - ne R.Zamolskis.

Maždaug prieš porą savaičių policijos pareigūnai tikrino iš Kauno į Jonavą vykstantį mikroautobusą, kuriuo neva važiavo ieškomas nusikaltėlis. Neseniai Jonavoje buvo tikrinamas traukinį, gavus informacijos, kad juo vyksta į R.Zamolskį panašus vyras.

Komisaras K.Tubis sakė, kad tikrinant informaciją, pareigūnams neteko patekti į konfliktiškas situacijas ir įtartinais palaikyti žmonės pernelyg neįsižeisdavo.

Anksčiau buvo manoma, kad Lietuvoje ieškomi pavojingi nusikaltėliai galėjo padaryti panašių nusikaltimų ir Kaliningrade - šiemet čia buvo nužudyti 8 milicijos pareigūnai ir kariai. Sulyginus šovinių tūteles, kurios buvo rastos įvykių vietose Kaliningrade ir R.Zamolskio bei V.Savickio padarytų nusikaltimų vietose Lietuvoje, paaiškėjo, kad jos skirtingos.

Psichikos ligoniais pripažinti V.Savickis ir R.Zamolskis įtariami padarę ne vieną sunkų nusikaltimą Lietuvoje. Įtariama, kad jie balandžio 17 dieną Vilniuje, prie parduotuvės "Maxima bazė", peršovė Lietuvos žemės ūkio banko inkasatorių ir pagrobė 70 tūkst. litų.

Birželio 6 dieną V.Savickis ir R.Zamolskis sostinėje, prie Nacionalinio operos ir baleto teatro, peršovė 2 pareigūnus. Įtariama, kad liepos 25 dieną šie nusikaltėliai Kaune, bendrovėje "Lita-West", nušovė du vyrus. Rugsėjo 28-ąją nusikaltėliai Kaune pasikėsino į dviejų policijos patrulių gyvybę.