Šiaulių apygardos teismas praneša, kad reto įžūlumo nusikaltimas padarytas 2011 metų liepos 22 dieną Šiaulių mieste. Čia, Žemaitės gatvėje, ūkiniame pastate, buvo girtaujama, tarp sugėrovų buvo minėtoji J. P., jos sugyventinis V. B. ir dar viena moteris M. M. Kaip vėliau ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, apie 15 val., V. B. girtaujančią kampaniją neilgam paliko. Tuo metu dvi moterys susipyko.

Teisme J. P. pasakojo, kad lemtingąją dieną ji iš M. M. ėmusi prašyti cigaretės, tačiau jos taip ir negavusi. Per kilusį ginčą įsižeidusi klaipėdietė sugėrovei ant galvos šliūkštelėjo kažkokio cheminio skysčio. Nebepakęsdama skausmo M. M. ėmė šauktis pagalbos, tada J. P. nubėgo į netoliese esančią degalinę ir iškvietė greitąją medicinos pagalbą.

Tačiau tuo dramatiški įvykiai nesibaigė. Po kelių valandų po incidento į ūkinį pastatą sugrįžo V. B. Vyras ėmė klausti, kur dingo M. M. Tada sugyventinė puolė priekaištauti, neva šis, išeidamas, padegęs lovą, kurioje gulėjusi M. M. Sugyventinė pareiškė, kad apdegusią sugėrovę tekę išvežti į ligoninę. Klausydamasis sugyventinės priekaištų V. B. nuėjo atsigulti. Įsiaudrinę sugyventiniai toliau ginčijosi, besiaiškinant tarpusavio santykius J. P. stvėrė talpą su tuo pačiu cheminiu skysčiu ir šliūkštelėjo juo vyrui į veidą. Netrukus buvo iškvieti medikai, girtas nukentėjusysis į ligoninę vykti atsisakė, tačiau medikai, matydami, kad vyras rimtai sužalotas, jo likimo valiai nepaliko, nukentėjusįjį nuvežti į ligoninę padėjo iškviesti policijos pareigūnai.

Šių incidentų pasekmės šokiruojančios: M. M. veidas sudarkytas neatpažįstamai, cheminis skystis pažeidė ausų būgnelius, moteris viena ausimi nebegirdi, sutriko regėjimas, nudegintas kaklas, kojos. Medikai konstatavo, kad M. M. neteko 50 procentų darbingumo. Chemikalai V. B. nudegino 10 procentų kūno paviršiaus, vyras neteko dešinės akies. Nukentėjusiajam ilgai teko gydytis ligoninėje, gilios žaizdos lėtai traukėsi.

Cheminio skysčio kilmės nustatyti nepavyko, teisme J. P. taip pat negalėjo paaiškinti, koks tai chemikalas. Moteris tepasakė, kad tą skystį kartais pildavusi į klozetą, iš ten imdavę veržtis balti dūmai.
Teismas J. P. pripažino kalta ir už padarytus nusikaltimus skyrė jai 7 metus laisvės atėmimo bausmę, kurią ji turės atlikti pataisos namuose.

Už nukentėjusiųjų gydymą Valstybinei ligonių kasai nuteistoji turės sumokėti 9946 litų žalą, nukentėjusiajai M. M. priteista 35 tūkst. litų neturtinė žala.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.