Abu anksčiau teisti užsienyje, teismas abu vyrus pripažino kaltais – A. Stanevičius kalės 8 metus ir 8 mėnesius, o D. Avizovas – 7 metus ir 7 mėnesius.

Narkotikų platintojų aukomis tapo šešios nepilnametės, kelių vaikų globos įstaigų auklėtinės. Nustatyta, kad nusikaltimai padaryti 2007-2008 metais.

Trys nukentėjusiosios pasakojo, kad 2007 metų rugsėjo 25 dieną jos A. Stanevičiaus automobiliu nuvažiavo prie netoli Šiaulių esančio viešbučio. Pasak merginų, čia A. Stanevičius joms davė vartoti miltelių, tablečių.

Narkotikai buvo vartojami ir pačiame viešbutyje. Kaip teigė nukentėjusiosios, vyrai kai kuriuos narkotikus vadindavo „ratais“, kitus – „gaidžiais“, trečius – paprastai žole.

Nukentėjusiosios taip pat pasakojo, kad vartoti narkotikus jos buvo verčiamos ne kartą. Tai buvo daroma ir A. Stanevičiaus mašinoje.

Merginos liudijo, kad narkotikai buvo pilami į kavą, sidrą. Kelios narkotikų platintojų aukos prisiminė, kaip 2008 metų lapkričio pradžioje jos važinėjo mašina po Šiaulius, tą kartą buvo A. Stanevičius ir D. Avizovas. Tada merginoms tekę išgerti ne vieną puodelį kavos su narkotikais.

Nukentėjusiosios prisiminė, kad prisigėrę kavos visi išlipo iš mašinos ir šoko. Netrukus kelios iš jų pasijuto blogai, viena užmigo.

Viena nukentėjusioji pasakojo, kad kartą su A. Stanevičiumi yra tekę važiuoti į Kauną, kelyje taip pat buvo vartojami narkotikai. Mergina pasakojo mačiusi, kaip A. Stanevičius grįžęs į Šiaulius nusipirko narkotikų.

Tąkart A. Stanevičius vienos merginos nepaleido, nusivežė ją į Lyros gatvę, grasindamas dujiniu pistoletu įsitempė į butą, kuriame laikė kelias valandas.

Savo kaltę abu vyrai neigė. A. Stanevičius sakė, kad narkotikus vartojantis retkarčiais, tačiau niekam jų neplatinantis.

Teismas A. Stanevičių ir D. Avizovą pripažino kaltais dėl vieno epizodo, A. Stanevičius taip pat pripažintas kaltu ir dėl neteisėto laisvės atėmimo, jis nuteistas kalėti 8 metus ir 8 mėnesius, D. Avizovas už padarytą nusikaltimą nuteistas kalėti 7 metus ir 7 mėnesius. Bausmę nuteistieji turės atlikti pataisos namuose.

Vienai nukentėjusiajai teismo sprendimu vyrai turės atlyginti 10 tūkstančių litų neturtinę žalą, informavo Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas.

Teismo paskelbtas nuosprendis dar negalutinis – jį nuteistieji galės apskųsti apeliacine tvarka.