Tuo tarpu trečiajam jų bendrininkui – 23 metų Edvinui Stankevičiui prokuroras pasiūlė skirti 20 metų laisvės atėmimą.

Už pagalbą atskleidžiant šiuos labai sunkius nusikaltimus ir bendradarbiavimą juos tiriant prokuroras prašė ketvirtąjį teisiamąjį – 21 metų Artūrą Paspiešinską nubausti dvejų metų laisvės apribojimu, pranešė Panevėžio apygardos prokuratūros atstovė Vida Bielskytė.

Pasak jos, Panevėžio apygardos teisme baigta nagrinėti 26 metų panevėžiečio Mindaugo Diržinausko ir šešis kartus teisto palangiškio Tado Lukaičio, kuris siejamas su Palangoje veikusia organizuota vagių gauja, apiplėšusia parduotuvę „Du broliai“, nužudymo byla.

Bylos duomenimis, M. Diržinauskas ir T. Lukaitis buvo nužudyti 2010-ųjų birželio 27-osios naktį Panevėžio rajono Bobkalnio kaime esančiame miške.

Smurtautojai, bijodami nukentėjusiųjų draugų keršto ir siekdami nuslėpti kitą nusikaltimą, nutarė savo aukas nuvežti į nuošalų mišką ir nužudyti. Ten negalinčius pasipriešinti vaikinus toliau mušė ir spardė, vienam jų teko smūgiai kastuvu į galvą. Vėliau nusikaltimo aukos, kurių vienos kūne dar tebeplazdėjo gyvybė, buvo užkasti ir paslėpti.

Valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras baigiamojoje kalboje sakė, kad du jauni vyrai, nutarę pasisvečiuoti, nė neįtarė, kad jų laukė mirtis susitikus su girtais, agresyviais ir jokios moralės nepaisantiems jaunuoliams.

Trys kaltinamieji neprisipažino nužudę – žiauraus, ciniško smurto veiksmais atėmę gyvybes dviem niekuo nenusikaltusiems jaunuoliams, nors teisme ne tik nukentėjusiųjų artimiesiems buvo sunku klausytis parodymų apie tai, kaip nukentėjusieji maldavo palikti juos gyvus, kai jie miške buvo mušami ir matė jiems kasamą duobę, kurioje vienas jų buvo užkastas dar gyvas – tą patvirtino ekspertų išvados.

Prokuroras teigė, kad sunku suprasti ir namo, kuriame prasidėjo šis kraupus nusikaltimas, gyventojų abejingumą kitų skausmui ir nelaimei. Ne vienas gyventojas girdėjo triukšmą, kurį skleidė bute ir koridoriuje vykusios muštynės, vėliau matė prie namo gulinčius du leisgyvius jaunus vyrus, girdėjo jų dejones, tačiau niekas neiškvietė greitosios pagalbos ir nepranešė policijos pareigūnams.

Ikiteisminį tyrimą apsunkino tai, kad du įtariamieji – S. Vidugiris ir E. Stankevičius buvo pasislėpę užsienyje. Prieš tai buvo stengtasi sunaikinti ir paslėpti nusikaltimo pėdsakus – padegtas automobilis, kuriuo buvo vežami sumušti vaikinai, į kitą vietą perkasti lavonai.