Policija praneša, kad R. Gorodeckis, daug kartų teistas už įvairius nusikaltimus, - drąsus tik išgėręs. Praėjusių metų lapkričio 12-osios naktį jis, būdamas vidutinio girtumo (1,47prom.) ir sulaikomas dėl nedidelio chuliganizmo, iškoneveikė policijos pareigūnus ir jiems pasipriešino. Vyras nerimo ir atvežtas į miesto policijos komisariatą. Nešvankių žodžių pliūpsnis teko ir čia dirbusiems pareigūnams. Dėl valstybės tarnautojo įžeidimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pasak policijos pranešimo, išsiblaivęs erelis tapo žvirbliu, kuris, išsigandęs atsakomybės, purptelėjo iš Lietuvos.

R.Gorodeckis
Tačiau ir užsienyje jis laisve ilgai nesimėgavo. Lapkričio pabaigoje įkliuvo Vokietijos pareigūnams ir buvo apkaltintas komerciniu sukčiavimu. Mat vyras Vokietijoje nutarė išbandyti telefoninių sukčių verslą, taikydamas Lietuvoje paplitusią sukčių legendą apie į eismo įvykį patekusį sūnų ar anūką ir būtinybę atlygint jo padarytą žalą aukai. Tačiau toks „verslas“ Vokietijoje dividendų nedavė, R. Gorodeckis tuoj pat buvo policijos sulaikytas ir atsidūrė areštinėje.

Šių metų gegužės 21 d. buvo nutarta jį pagal Europos arešto perduoti Lietuvai. Birželio 12-ąją jis įžengė į gimtųjų Šiaulių areštinę. Teismas dviem mėnesiams sankcionavo jo suėmimą.

K.Vitkus
Tą pačia birželio 12-ąją areštinės slenkstį peržengė ir kitas Šiaulių policijos ieškomas asmuo. 46 metų K. Vitkus buvo ieškomas nuo 2008-ųjų metų. Vyras nenorėjo mokėti alimentų savo sūnui. 2007 m. vasarį teismas už vengimą išlaikyti savo sūnų K.Vitkų nuteisė 8 mėnesiams laisvės atėmimo, tačiau bausmės vykdymą metams atidėjo. Šiaulietis ne tik nenorėjo prisidėti prie savo vaiko išlaikymo, jis nenorėjo laikytis ir jam paskirtų teismo įpareigojimų. Todėl 2008 m. vasario pabaigoje teismas K.Vitkui pakeitė bausmę ir pasiuntė jį į pataisos namus. Vyras, nenorėdamas būti izoliuotas nuo visuomenės, spruko iš Šiaulių.

Asmenų paieškos skyriaus pareigūnai gavo informacijos, kad vyras pastaruoju metu yra apsistojęs pas savo pažįstamą Kretingos rajone. Birželio 12-ąją pareigūnai nuvyko į Kretingą ir vienoje miesto gatvių pastebėjo akiniais užsimaskavusį ieškomą K. Vitkų. Pašauktas pravarde, vyras priėjo prie civiliai vilkinčio kriminalisto. Kai šis K.Vitkui parodė jo paties nuotrauką ir paklausė, gal jis pažįstąs nuotraukoje esantį asmenį, vyras papurtė galvą. Ir tik paprašytas pasižiūrėti įdėmiau ir pamatęs kriminalisto rankose paruoštus antrankius, pralemeno: „Pažįstu“. Vežamas į areštinę K.Vitkus labai apgailestavo, kad pareigūnai jam neleidžia baigti išmaukti jo turėto vyno butelio.