Ekspertai patvirtino, kad šią savaitę savo bute, vonioje rastas 47 metų čečėnų tautybės Achtamas Tagaibekovas buvo žiauriai nužudytas. Vyras ne vieną kartą badytas ypatingu įrankiu, kurio negalima priskirti jokiai šaltųjų ginklų rūšiai.

Per dvejus metus kūnas iš dalies mumifikavosi, todėl išliko nusikaltimo pėdsakai.

Teismo medicinos ekspertai paėmė biologinius mėginius tolesniems tyrimams atlikti.

Mirusiojo asmenybė patvirtinta dar iki pradedant patologų tyrimą.

Manoma, kad nusikaltėlių galėjo būti ne vienas, be to, jie bandė paslėpti žmogžudystės pėdsakus. Ten, kur buto šeimininkas buvo nudurtas, jie valė kraują, o kūną paguldė į vonią. Kad kvapas nesklistų į kaimynų butus, buvo paliktas praviras langas.

Regis, nusikaltėliai pasirūpino, kad šeimininko neieškotų mokesčių nesulaukiantys paslaugų teikėjai. Bute tikslingai buvo išjungtas elektros tiekimas. Kadangi šildymas name – autonominis, o dujas kiekvienas vartotojas atsigabena balionais, A.Tagaibekovo galėjo pasigesti tik namą administruojančios įmonės darbuotojai.

Porą metų nesulaukę žinių apie A.Tagaibekovą, jo pradėjo ieškoti bičiuliai, gyvenantys Vokietijoje. Žinių, leidžiančių spėti, kad vyras gali būti nužudytas, uostamiesčio pareigūnai sulaukė dar praėjusią savaitę, o savaitės pradžioje nusprendė patikrinti šią informaciją ir pateko į užrakintą butą.

Nesistebima, kad kaimynai nepajuto yrančio kūno tvaiko, nes kvapas kyla į viršų, o velionio butas yra viršutiniame aukšte.

Motyvu nužudyti šį vienišą vyrą tikriausiai buvo jo namuose laikytos vertybės. A.Tagaibekovas buvo kolekcininkas. Be karinių apdovanojimų, monetų bei kitų antikvarinių vertybių jis turėjo ir brangakmenių.

Nusikaltimą tiriantys pareigūnai apie įtariamuosius nekalba.