Už šio buto durų teisėsaugininkai rado kraupų radinį – mumija virtusį žmogaus kūną. Teisėsaugininkai laukia ekspertų išvadų, kad šie patvirtintų mirusiojo tapatybę. Tačiau spėja, kad palaikai – čia gyvenusio Achtamo Tagaibekovo.

"Pagal policijos paieškos duomenis jis buvo dingęs prieš 2 metus - 2010 balandžio mėnesį. Kovą jis lankėsi Vokietijoje, o paskui grįžo į Lietuvą ir vokiečiai draugai jo neberado – tai jau 2 metai žmogus buvo dingęs", - sako Palmyra Martinkienė, prokuratūros atstovė.

Tiek pat laiko vyro tikina nematę ir kaimynai. Žmonės manė, kad jis išvažiavo į užsienį. Kaimynai stebisi nejutę jokių nemalonių kvapų, neslepia, kad radinys nustebino.

"Nežinojau, kad jis miręs. Pareinu, aš dar jų paklausiau, ar neradot kokio lavono, ar ką. Nieko neradom. Ir aš ramiai miegu sau. Kaimynė iš apačios sako – išnešė. Žinok, taip blogai pasidarė, nu va, kaip", - sakė kaimynė Onutė Žiulpienė.

Kaimynai pasakoja, kad vyras retai įsileisdavo svetimus, o artimųjų neturėjo. Iš Vidurinės Azijos į Lietuvą gyventi atvykusį vyrą sako gerai pažinoję turgaus prekeiviai, žinoję apie jo aistrą – kolekcionuoti įvairias senienas.

Įtariama, kad kolekcininkas nužudytas - nudurtas, bet tikslesnę mirties priežastį turi pasakyti ekspertai.

"Šiuo metu mes nesame gavę medicinos ekspertų išvadų, todėl negalime pasakyti mirties priežasties ir tebevyksta tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo", - teigia P. Martinkienė.

Teisėsaugininkai bando aiškintis,kokią kolekciją vyras turėjo, ar kas iš sukauptų daiktų nedingo Atsakyti į šiuos klausimus esą bus itin sudėtinga. Mat vyras buvo vienišius, kolekcija nesigirdavo.

Šaltinių teigimu, bylą tiriantys pareigūnai dėl kolekcininko nužudymo nustatė įtariamąjį. Apklausai jį žadama atvežti iš kalėjimo, kur vyras kali už kitą nusikaltimą.