Prokuroro žiniomis, V. Demeniui baigtas stacionarus gydymas. Pareigas praradęs policininkas buvo perkeltas ne į Lukiškių kalėjimo ligoninę, o tardymo izoliatorių.

Po skaudaus įvykio V. Demenis ligoninėje buvo apklaustas du kartus, tačiau S. Striauša kategoriškai atsisako komentuoti, ar V. Demenis pripažįsta savo kaltę.

Marijampolės rajono apylinkės teismas V. Demenių leido suimti trims mėnesiams.

Suimtas ir neteko pareigų

Kitą dieną po įvykio V. Demenius buvo sulaikytas dviem paroms. Atlikus pirminius ikiteisminio tyrimo veiksmus V. Demenius buvo atleistas iš pareigų. Pareigūnas atleistas už tai, kad paliko nepilnametį dviratininką bejėgiškos būklės, nesuteikė būtinos pirmosios pagalbos ir tokiais savo veiksmais diskreditavo pareigūno vardą.

Sužalotas berniukas mirė pirmadienį apie pietus. Mirties priežastis - sunki galvos trauma.

DELFI primena, kad skaudi nelaimė įvyko gegužės 28-ąją, apie 19.20 val.

Kelio Kaunas-Zapyškis-Šakiai 56,445 kilometre, Valiulių k. Ribose (Šakių raj.) įvykusio eismo įvykio metu buvo sužalotas dviratininkas, kuris po eismo įvykio, greitos medicininės pagalbos automobiliu, nugabentas į Šakių ligoninę. Dviratininką sužalojęs asmuo nenustatytos markės automobiliu pasišalino. Nukentėjęs 15-metis J. Š. buvo sunkiai sužeistas, o kitą dieną mirė Kauno klinikose.

Kitą dieną po įvykio V. Demenius buvo pristatytas į Šakių ligoninę ir paguldytas į ją dėl širdies veiklos sutrikimo.

Kaltę bandė prisiimti artimieji

Nors iš pradžių dėl įvykio prisiimti atsakomybę ir kaltę bandė kitas asmuo, policijos pareigūnams pavyko nustatyti, kad eismo įvykyje dalyvavo ir dviratininką galimai sužalojo ne tarnybos metu neuniformuotas Marijampolės apskr. VPK Šakių r. policijos komisariato Patrulių būrio vadas V. Demenius. Nustatytas, kad eismo įvykyje dalyvavęs automobilis „Peugoet 409” priklauso jo dukrai.

Siekiant objektyvumo, ikiteisminį tyrimą iš Šakių rajono policijos komisariato perėmė Marijampolės aps. vyriausiasis policijos komisariatas, tyrimą kuruoja Kauno apygardos prokuratūra.

Dar neaišku, ar V. Demenius vairavo neblaivus. Kitą dieną, kai jis buvo sulaikytas poliklinikoje, alkoholio matuoklis parodė, kad tikrinamasis yra blaivus. Tačiau po tragiškos avarijos jau buvo praėję maždaug 14-15 valandų. Bus tiriamas įtariamojo kraujas.

Teisėsaugoje V. Demenius tarnauja 32 metus, netrukus jam sukaks 55-eri.

Generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis patvirtino, kad po avarijos kaltę bandė prisiimti vienas iš V. Demenio artimųjų, tačiau policija greitai išsiaiškino, kad tas žmogus meluoja.

Jei bus įrodyta V. Demenio kaltė jam gresia iki 10 metų nelaisvės.