Kanibalo iš Majamio auka tapo 65 m. Ronaldas Poppo. Leidinyje „The Daily Mail“ publikuojamos šokiruojančios nuotraukos, kuriose matyti, kad žmogėdra pavertė jo veidą kruvina koše.

Policininkai nušovė įsisiautėjusį narkomaną, ryjant auką. Kanibalas – 31 m. Rudy Eugene‘as. Policijos duomenimis, tiek žmogėdra, tiek jo auka buvo benamiai.

Šiuo metu nukentėjusysis yra „Jackson Memorial“ ligoninės traumatologijos skyriuje. Paciento išvaizda sukrėtė net patyrusius medikus.

„Jam nuvalgė viršutinę veido dalį, – pasakojo policijos seržantas Armando Agilaras. – Ant kaktos liko plikas kaulas, neliko nė lūpų, nė nosies“.

Kitas policininkas teigė nematęs gyvenime šiurpesnio reginio už aukos veidą.

Kanibalizmo aktą matęs dviratininkas Larry Vega taip pat nebuvo matęs šiurpesnio vaizdo. Anot jo, reginys priminė sceną iš siaubo filmo.
Nusikaltimas įvykdytas vidury baltos dienos judrioje gatvėje, jungiančioje miesto centrą su kurortiniu pakrantės rajonu. Tuo metu ten vyko hiphopo festivalis.

Naujos kartos narkotikas paverčia žmones alkanais zombiais

Policijos atstovų manymu, R.Eugene‘as vartojo naujos kartos sintetinių narkotikų, vadinamų „vonios druska“, ir pasidarė labai agresyvus. Galutinę išvadą pateiks po skrodimo.

Kaip aiškino gydytojas Paulas Adamsas, nuo minėtų narkotikų stipriai padidėja kūno temperatūra, todėl narkomanas nusiplėšia visus drabužius. Būtent todėl puldamas auką R. Eugene‘as buvo nuogas.

Be to, nuo minėto narkotiko žmogų apima stipri agresija ir jis gali pulti su dviguba jėga. P. Adamsas yra matęs, kaip nuo šio narkotiko apsvaigęs žmogus, sveriantis 68 kilogramus, elgėsi kaip 110 kilogramų sveriantis sunkiasvoris. Narkomaną suvaldė šeši policininkai.

Gydytojas pridūrė, kad kontaktas su asmenimis, apsvaigusiais nuo šio narkotiko, pavojingas visiems – gydytojams, gelbėtojams ir policininkams.

Pirmą kartą apie „vonios druską“, kaip apie nacionalinę nelaimę, prabilta 2011 m. vasarį, o tų pačių metų spalį jį įtraukė į JAV draudžiamų pavojingų preparatų sąrašą. Į šią grupę sintetinių kvaišalų, pakeičiančių kokainą, įeina ir amfetaminas, efedrinas, mefedronas, provaleronas ir dar keli preparatai. Įvairius šio narkotiko tipus vadina „raudonuoju balandžiu“, „vaniliniu dangumi“, „uraganu Čarliu“ ir kt. 2009 m. buvo žinomi tik du šio narkotiko vartojimo atvejai, o po metų – 388. 2011 m. 34-iose JAV valstijose narkotiko vartojo jau 911 asmenys.

Kalti ne tik narkotikai, R. Eugene‘as buvo linkęs į agresiją

R. Eugene‘as baigė garsią „North Miami Beach“ mokyklą. Jo giminaičius ir draugus sukrėtė incidentas. Jie negali patikėti, kad R. Eugene‘as pavirto žmogėdra zombiu.

Buvusios klasės draugės teigimu, Rudy buvo gerai išauklėtas jaunuolis su žavia šypsena, turėjo gerą humoro jausmą.

Sena jo draugė Cassandra Metayer pridūrė, jog Rudy gimė emigrantų iš Haičio šeimoje, gyveno Majami Biče. Jam patiko žaisti futbolą. 2005 m. jis vedė Jenny Ductant. Tiesa, po metų santuoka iširo.

Buvusios R. Eugene‘o žmonos nuomonė apie sutuoktinį ne per geriausia: „Nepasakyčiau, kad turėjo psichikos sutrikimų, bet niekuo nepasitikėjo ir galvojo, kad visi aplinkiniai nusiteikę priešiškai jo atžvilgiu“. Anot jos, Rudy visada išsiliedavo ant žmonos, tai ir buvo skyrybų priežastis. po skyrybų jiedu nebendravo.

Per kelerius pastaruosius metus R. Eugene'as buvo ne kartą patekęs į policiją už muštynes ir įsibrovimą į svetimą teritoriją. Keturis kartus jis įkliuvo už marihuanos pardavinėjimą.

2004 m. jį suėmė po skandalo su motina. Jis grasino ją nužudyti, mėtė daiktus. Tada jį sunkiai suvaldė – tik trečia elektrošoko prietaiso „Taser“ iškrova jį paveikė.

Veido netekęs R. Poppo gyveno gatvėje nuo 1983 m. Per pastaruosius 34-erius metus jį suėmė mažiausiai 24 kartus. Dauguma kaltinimų susiję su alkoholio vartojimu viešose vietose ir įsibrovimu į privačią teritoriją. Tiesa, kelis kartus jam buvo iškeltos ir baudžiamosios bylos – už vagystes, užpuolimus ir priešinimąsi sulaikant.