Ramaus Rovereto sula Sekijos miesto klebonas Ivanas Martinis ir du ugniagesiai antradienį nepabūgo sugrįžti į galingo žemės drebėjimo smūgio apgriautą bažnyčią Emilijos-Romanijos rajone, kad išgelbėtų parapijiečių pamėgtą meno kūrinį.

Tačiau 65 metų I.Martinį užvirto ir mirtinai sužalojo bažnyčios sija. Vienas iš ugniagesių buvo sunkai sužeistas, kai bėgo prie išėjimo, pasakojo liudininkai.

"Noriu iš ten paimti Madoną", - I.Martinio žodžius, pasakytus prieš grįžtant į pastatą, kuris smarkiai nukentėjo per pirmąjį gegužės 20 dieną įvykusį žemės drebėjimą, prisiminė vietiniai.

Po pirmojo požeminio smūgio nuo bokšto nukrito XVII amžiaus varpas, o antrasis smūgis sugriovė patį bažnyčios pastatą, iš kurio kunigas nebegalėjo ištrūkti.

"Jis užsidėjo šalmą ir nuėjo su ugniagesiais..., tada trenkė Apokalipsė", - pasakojo viena parapijietė laikraščiui "La Stampa".

Netrukus ugniagesiai išnešė kunigą iš griuvėsių, tačiau jo atgaivinti nebepavyko.

"Kai iki jo prasibroviau, jis tebekvėpavo, bet buvo akivaizdu, kad neišgyvens", - sakė vienas gyventojų laikraščio korespondentui, aplink besibūriuojant gerai kunigą pažinojusiųjų miniai.

Iš viso žemės drebėjimas pareikalavo 17 žmonių gyvybių ir dar šimtus žmonių sužeidė.

Italijos žiniasklaida trečiadienį smulkiai aprašinėjo tėvo I.Martinio istoriją, šaliai mėginant atsigauti po dviejų galingų žemės drebėjimų, per kuriuos žuvo 23 žmonės ir sugriuvo nemažai senų bažnyčių, koplyčių ir istorinių paminklų.

"Tėvas Ivanas mirė gelbėdamas Madoną, o Emilija-Romanija neteko savo varpinių", - trečiadienį rašė dienraštis "La Repubblica".