Suimtas ir neteko pareigų

Pirmadienį V. Demenius buvo sulaikytas dviem paroms. Atlikus pirminius ikiteisminio tyrimo veiksmus, trečiadienį išspręstas klausimas dėl jo suėmimo. Trečiadienį nelaukiant ikiteisminio tyrimo V. Demenius buvo atleistas iš pareigų. Pareigūnas atleistas už tai, kad paliko nepilnametį dviratininką bejėgiškos būklės, nesuteikė būtinos pirmosios pagalbos ir tokiais savo veiksmais diskreditavo pareigūno vardą.

Sužalotas berniukas mirė pirmadienį apie pietus. Mirties priežastis - sunki galvos trauma.

Partrenkė ir pabėgo

DELFI primena, kad skaudi nelaimė įvyko sekmadienį, apie 19.20 val.

Kelio Kaunas-Zapyškis-Šakiai 56,445 kilometre, Valiulių k. Ribose (Šakių raj.) įvykusio eismo įvykio metu buvo sužalotas dviratininkas, kuris po eismo įvykio, greitos medicininės pagalbos automobiliu, nugabentas į Šakių ligoninę. Dviratininką sužalojęs asmuo nenustatytos markės automobiliu pasišalino. Nukentėjęs 15-metis J. Š. buvo sunkiai sužeistas, o kitą dieną mirė Kauno klinikose.

Pirmadienį V. Demenius buvo pristatytas į Šakių ligoninę ir paguldytas į ją dėl širdies veiklos sutrikimo. Policijos pareigūnų saugomas V. Demenius ligoninėje yra iki šiol.

Būtent dėl šios priežasties konkretus suėmimo terminas kol kas nebuvo nustatytas. Tokios kardomosios priemonės ir prašė prokuroras.

„Tai reiškia, kad suimtasis šiuo metu yra ligoninėje. Per artimiausias 48 valandas bus organziuojama įtariamojo apklausa bei sprendžiama dėl konkretaus suėmimo termino. Negaliu komentuoti ikiteisminio tyrimo duomenų bei atskleisti, kaip įtariamasis vertina jam mestus įtarimus“, - po teismo posėdžio teigė prokuroras Saulius Striauša.

Skyrus kardomąją priemonę suėmimą V. Demenius nebegalės bendrauti su artimaisiais.

Pagerėjus įtariamojo sveikatai jis bus perkeltas į tardymo izoliatorių.

Kaltę bandė prisiimti artimieji

Nors iš pradžių dėl įvykio prisiimti atsakomybę ir kaltę bandė kitas asmuo, policijos pareigūnams pavyko nustatyti, kad eismo įvykyje dalyvavo ir dviratininką galimai sužalojo ne tarnybos metu neuniformuotas Marijampolės apskr. VPK Šakių r. policijos komisariato Patrulių būrio vadas V. Demenius. Nustatytas, kad eismo įvykyje dalyvavęs automobilis „Peugoet 409” priklauso jo dukrai.

Siekiant objektyvumo, ikiteisminį tyrimą iš Šakių rajono policijos komisariato perėmė Marijampolės aps. vyriausiasis policijos komisariatas, tyrimą kuruoja Kauno apygardos prokuratūra.

Dar neaišku, ar V. Demenius vairavo neblaivus. Pirmadienio rytą, kai jis buvo sulaikytas poliklinikoje, alkoholio matuoklis parodė, kad tikrinamasis yra blaivus. Tačiau po tragiškos avarijos jau buvo praėję maždaug 14-15 valandų. Bus tiriamas įtariamojo kraujas.

Teisėsaugoje V. Demenius tarnauja 32 metus, netrukus jam sukaks 55-eri.

Generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis patvirtino, kad po avarijos kaltę bandė prisiimti vienas iš V. Demenio artimųjų, tačiau policija greitai išsiaiškino, kad tas žmogus meluoja.

Jei bus įrodyta V. Demenio kaltė jam gresia iki 10 metų nelaisvės.