Įtariamasis sulaikytas dviem paroms. Atlikus pirminius ikiteisminio tyrimo veiksmus, bus sprendžiamas klausimas dėl jo suėmimo.

Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius Rimantas Kėvalas DELFI patvirtino, kad berniukas mirė pirmadienį apie pietus. Mirties priežastis - sunki galvos trauma.

Gegužės 27 d. apie 19.20 val. Marijampolės apskr. VPK Šakių r. policijos komisariato budėtojai buvo gavo pranešimą, kad kelio Kaunas-Zapyškis-Šakiai 56,445 kilometre, Valiulių k. ribose, Šakių r., įvykusio eismo įvykio metu buvo sužalotas dviratininkas, kuris po eismo įvykio, greitos medicininės pagalbos automobiliu, nugabentas į Šakių ligoninę. Dviratininką sužalojęs asmuo nenustatytos markės automobiliu pasišalino. Nukentėjęs 15-metis J. Š. sunkiai sužeistas, jis išvežtas į Kauno klinikas.

Nors iš pradžių dėl įvykio prisiimti atsakomybę ir kaltę bandė kitas asmuo, policijos pareigūnams pavyko nustatyti, kad eismo įvykyje dalyvavo ir dviratininką galimai sužalojo ne tarnybos metu neuniformuotas Marijampolės apskr. VPK Šakių r. policijos komisariato Patrulių būrio vadas V. Demenius. Nustatytas, kad eismo įvykyje dalyvavęs automobilis priklauso jo dukrai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, į Šakius išvyko policijos generalinio komisaro pavaduotojas Renatas Požėla. Siekiant objektyvumo, ikiteisminį tyrimą iš Šakių r. policijos komisariato perėmė Marijampolės aps. vyriausiasis policijos komisariatas, tyrimą kuruoja Kauno apygardos prokuratūra.

Pirmadienio popietę surengtoje spaudos konferencijoje generalinio komisaro pavaduotojas Algirdas Stončaitis policijos bendruomenės vardu atsiprašė sužalotojo berniuko šeimos.

Pasak A. Stončiaičio pastaruoju metu imtasi aibės prevencinių priemonių prieš išgėrusius policininkus, sėdančius prie vairo. Per pastaruosius 5 metus neblaivių pareigūnų, įkliuvusių vairuojant, sumažėjo dvigubai, bet visiškai išnaikinti šio reiškinio nepavyko iki šiol.

Dar neaišku, ar V. Demenius vairavo neblaivus. Pirmadienio rytą, kai jis buvo sulaikytas poliklinikoje, alkoholio matuoklis parodė, kad tikrinamasis yra blaivus. Tačiau po tragiškos avarijos jau buvo praėję maždaug 14-15 valandų. Bus tiriamas įtariamojo kraujas.

Teisėsaugoje V. Demenius tarnauja 32 metus, netrukus jam sukaks 55-eri.

A. Stončaitis patvirtino, kad po avarijos kaltę bandė prisiimti vienas iš V. Demenio artimųjų, tačiau policija greitai išsiaiškino, kad tas žmogus meluoja.

Pirmadienį V. Demenius buvo apklausiamas dalyvaujant advokatui, planuota tą pačią dieną jam pareikšti įtarimus.