Vilniaus apskrities VPK pranešė, kad ketvirtadienį apie 20.25 val. Patrulių rinktinės pareigūnai Vilniuje, netoli Meistrų ir Motorų g. sankryžos patikrino automobilį „Honda Civic“, nes, policijos duomenimis, juo važiavęs 43 metų J. I. ir trys merginos galėjo turėti narkotikų.

Automobilio salone pareigūnai pastebėjo 5 naujus marškinėlius su etiketėmis. Viena merginų – 33 metų I. F. iš pradžių bandė teigti pirkusi drabužius, tačiau, išgirdusi, kad pareigūnai būtinai atliks patikrinimą, prisipažino juos pavogusi prekybos centre „Ozas“.

Į pagalbą patruliai pasitelkė policijos kinologą su tarnybiniu šunimi. Automobilio salone narkotikų nerasta, tačiau šalia automobilio, ant žaliosios vejos aptikti du į prezervatyvą įdėti maišeliai su gelsvos spalvos milteliais, įtariama, narkotine medžiaga.

I. F. vėl teko patikėti pareigūnų patikinimais, kad ekspertizė neabejotinai įrodys kas turėjo narkotikus, todėl meluoti beprasmiška.

Ašarodama moteris prisipažino, kad vairuotojas J. I. pirko narkotikus iš kartu važiavusios 29 metų Z. Č. ir liepė jai įsidėti šiuos narkotikus į prezervatyvą bei įsikišti į vaginą.

I. F. išmetė narkotikus išlipdama iš „Honda“, kad būtų nuvesta į policijos tarnybinį automobilį.

Dėl įvykių Vilniaus m. antrajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas.