Kaip informuoja Klaipėdos apygardos prokuratūra, trejus metus dėl teismui nuolat pateikinėjamų įvairiausio pobūdžio N. Jakelaitienės prašymų, jos ligos bei kitų su kaltinamąja susijusių priežasčių užtrukęs teismo procesas nesudėtingoje byloje baigtas apkaltinamuoju nuosprendžiu.

33 metų N. Jakelaitienė pripažinta kalta dėl pasikėsinimo itin žiauriai, kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu nužudyti žmogų.

Pasak teismo, N. Jakelaitienė, keršydama savo buvusiam draugui už tai, kad ją paliko, 2006-ųjų kovo 4-osios ryte, užlipusi ant Vytauto g. 121 namo mansardos, apipylė benzinu pro vonios langą galvą iškišusį vyrą ir jį padegė.

„Tokiu būdu kaltinamoji pasikėsino nužudyti žmogų kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu, t.y., sukeldama gaisrą, tačiau nusikaltimo nebaigė dėl nuo jos valios nepriklausančių aplinkybių, nes ugnis buvo užgesinta, o nukentėjusiajam suteikta skubi kvalifikuota medicinos pagalba“, - pažymima apkaltinamajame nuosprendyje.

Medikai nustatė, jog vyras apdegė 52 proc. bendro kūno paviršiaus.

Už sunkų nusikaltimą skirdamas nuteistajai sankcijos minimumui artimą terminuotą laisvės atėmimo bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad moteris nusikalto pirmą kartą, kad ji augina du mažamečius vaikus, yra silpnos sveikatos bei kad jos padaryta nusikalstama veika nutrūko pasikėsinimo stadijoje.

Teismas priteisė Valstybinės ligonių kasos pareikštą 8 950 litų civilinį ieškinį bei 60 tūkst. Lt ieškinį nukentėjusiojo naudai neturtinei žalai atlyginti.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikiusi Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė savo baigiamojoje kalboje prašė kaltinamajai skirti 8 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau priimtas švelnesnis apkaltinamasis nuosprendis, prokurorės teigimu, yra pagrįstas ir teisėtas, o ar jis bus skundžiamas apeliacine tvarka, paaiškės, išsamiai susipažinus su nuosprendyje išdėstytais motyvais.