Medikai mano, kad bausmė nepelnyta. Esą prieš ketverius metus įvykęs incidentas, kai Psichiatrijos ligoninės pacientas pasiskundė buvęs smarkiai sumuštas, netinkamai ištirtas.

Psichiatrijos ligoninės direktorius Eugenijus Mikaliūnas įsitikinęs, kad niekas ligoninėje žmogaus nemušė, o pas psichiatrus pusamžis vyriškis buvo atvežtas jau susižalojęs, kai galimai šoko pro langą.

„Iš nefrologinio skyriaus jis apie 4 val. nakties iššoko per langą ir apie 5 val. nakties jis buvo sulaikytas prie Kuršėnų geležinkelio, kai „kalbėjosi“ su Amerikos užsienio žvalgyba. Tada buvo atvežtas pas mus (pas psichiatrus) apie 6 val. ryto. Ir buvo paguldytas į ligoninę“, - sakė gydytojas.

Pasak jo, tik kiek atitokęs iš būdingos psichiatriniams sutrikimams būsenos pacientas pradėjo skųstis pilvo skausmu. Tuomet jam pagalbą suteikė chirurgai, mat paaiškėjo, kad žmogui plyšę kai kurie vidaus organai.

Laisvės atėmimo bausme nuteisti slaugytojai sako, kad tyrimo procese jau minėtoms aplinkybėms buvo per mažai skirta dėmesio.

Šiaulių apygardos teismas tikina, kad nuosprendis medikams yra teisingas. „Išsamiai ištyręs pateiktą medžiagą teismas analizavo ekspertų išvadas, juos išklausė ir konstatavo, kad nukentėjęs sužalotas bendrais, dabar jau nuteistųjų veiksmais. Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti pirmos instancijos teismo nuosprendį“, - sakė Šiaulių apygardos teismo pirmininko patarėjas ryšiams su visuomene Vytautas Jončas.

Iš policijos komisariato kiemo į kalėjimą išlydėję kolegas Psichiatrijos ligoninės medikai minėjo, kad rašys kasacinį skundą. Medikai pyko, kad Lietuvoje formuojasi nuostata, jog mediko ir paciento konflikte potencialiai kaltesnis medikas.

Dabar panašius konfliktus jau galima spręsti peržiūrint vaizdo įrašus. Prieš ketverius metus, kuomet vyko aprašytas konfliktas, Šiaulių Psichiatrijos ligoninėje vaizdą fiksuojančių kamerų nebuvo įrengta.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)