Kaip praneša Panevėžio apygardos prokuratūra, valstybinį kaltinimą byloje palaikęs prokuroras Aurelijus Navickas piktnaudžiavimu tėvų teisėmis ir pareigomis, mažamečio seksualiniu prievartavimu, sveikatos sutrikdymu ir fizinio skausmo sukėlimu kaltintam tėvui siūlė skirti griežtesnę – devynerių metų šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

„Šioje byloje buvo atskleista, kaip tėvas, privalėjęs rūpintis savo vaikais, saugoti juos ir ginti nuo smurto, elgėsi savanaudiškai, nepaisė mažamečių vaikų interesų. Privalėjęs sudaryti tinkamas gyvenimo sąlygas vaikams augti ir bręsti, tėvas psichiškai ir fiziškai gniuždė mažametes mergaites, nepadoriu, jausmus ir orumą žeidžiančiu elgesiu ir kitomis veikomis padarė didelę žalą vaikams“, – teigė A. Navickas.

Šiuo metu teisme nagrinėjama dar viena Panevėžio prokurorų perduota byla, kurioje mažamečio asmens tvirkinimu, pornografinio turinio dalykų demonstravimu ir lytinės aistros tenkinimu pasinaudojant bejėgiška būkle dėl mažametystės kaltinamas vaiko tėvas – Rokiškio miesto 35 metų gyventojas.

Neseniai Aukščiausiasis Teismas patvirtino devynerių metų laisvės atėmimo bausmę pernai už keturių seksualinės prievartos prieš vaikus nusikaltimų padarymą nuteistam Pasvalio rajono 39 metų gyventojui V. G.

Už trijų mergaičių skriaudas – dviejų nepilnamečių ir jų mažametės sesutės prievartavimą ir pasikėsinimą jas seksualiai išnaudoti prokuroras kaltinamajam buvo siūlęs skirti dvejais metais griežtesnę – vienuolikos metų laisvės atėmimo bausmę

Teismas, patenkinęs Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorų, ginusių mažametės nukentėjusiosios interesus, pateiktą civilinį ieškinį, priteisė atlyginti nukentėjusiajai dešimt tūkstančių litų neturtinės žalos.

Nuteistasis taip pat turės atlyginti po penkis tūkstančius litų neturtinės žalos kitoms dviem nukentėjusioms nepilnametėms sesutėms.

Įstatymas tam, kas seksualiai prievartavo mažametį asmenį, numato laisvės atėmimo bausmę nuo trejų iki trylikos metų.