Prieš penkerius metus įvykdytas nusikaltimas ilgai buvo nagrinėjamas teismuose, pirmadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Prieš dvejus metus Šakių teismas už septyniolikmetės seksualinį prievartavimą ir žaginimą M.Kvedžiui skyrė 5 metus ir 5 mėnesius, o jo bendraamžiam bendrininkui Evaldui Endriukaičiui – 6 metus ir 6 mėnesius nelaisvės pataisos namuose.

Pernai Kauno apygardos teismas paliko galioti Šakių teismo paskirtą bausmę, E. Endriukaitis atsidūrė už grotų, o M. Kvedys nuosprendį apskundė LAT, todėl dar liko laisvėje.

M. Kvedžiui ir E. Endriukaičiui ikiteisminio tyrimo metu buvo pareikšti įtarimai dėl septyniolikmetės Neringos V. seksualinio prievartavimo, pasikėsinimo ją išžaginti ir nedidelės vertės turto pagrobimo. Pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu ir teisme atsisakė duoti parodymus.

Nagrinėjant bylą teisme paaiškėjo, kad kaltę neigę patruliai ne kėsinosi išžaginti nepilnametę, o ją išžagino, rašo „Lietuvos rytas“.

Septyniolikametė į policininkų spąstus pateko 2007 metų birželio 3-iosios rytą, kai Jurbarke aplankiusi draugus ketino grįžti į Šilalės rajoną pas įtėvius. Jurbarke, Muitinės gatvėje, nepilnametė stabdė mašinas, prie merginos sustoję bebaigiantys pamainą patruliai, važiavę tarnybiniu automobiliu „Škoda Octavia”, paklausė jos vardo ir amžiaus, po to pasiūlė pavėžėti iki Tauragės.

Nieko bloga neįtardama nepilnametė įsisėdo į policininkų automobilį, jie merginą nusivežė į P.Paulaičio gatvėje esančią miško aikštelę.

Pasak „Lietuvos ryto“, čia merginai buvo liepta nusirengti ir klauptis. Kai ji nenorėjo to daryti, policininkai auką baugino ir mušė.

Patrulių veiksmus nutraukė per tarnybinę radijo stotį gautas iškvietimas vykti į Viešvilę, kur vienas gyventojas pasigedo savo automobilio. Policininkai į Viešvilę nusivežė ir merginą.

Vėliau policininkai nepilnametę persodino į kolegos automobilį „Nissan” ir nusivežė į mišką. Čia ji ir toliau buvo bauginama, mušama, žaginama.

17-metei pavyko pasprukti tik tuomet, kai jai buvo leista atlikti gamtinius reikalus.

Policininkai nesitikėjo, kad pusnuogė mergina ryšis bėgti. Tik palaidinę vilkinti nepilnametė nubėgo ant plento ir sustabdė automobilį.