Teismas recidyvistui S. Bielskiui skyrė 3 metus nelaisvės, tuo tarpu D. Didžiulis už grotų turės praleisti 2 metus. T. Peleckis ir R. Mituzas atsipirko lygtinėmis bausmėmis. Pagrindinis nusikaltimo organizatorius Aurelijus Perminas, kaip spėjama, nuo bausmės pasislėpė užsienyje.

ELTA primena, jog 2002 metais klaipėdietis verslininkas Saulius J. savo pažįstamam Aurelijui Perminui paskolino 4 tūkst. JAV dolerių. Tačiau vyras ne tik neatgavo pinigų, bet dar buvo ir sumuštas, apvogtas bei daugiau kaip mėnesį laikomas nelaisvėje.

2003 metų liepos 31 dieną A. Perminas paskambino Sauliui J. ir pakvietė jį atvažiuoti prie Klaipėdos apygardos teismo, kur neva žadėjo atiduoti skolą. Sauliui J. atvykus į sutartą vietą savo automobiliu, A. Perminas su savo draugu pasiūlė kreditoriui nuvažiuoti į užmiestį, kur neva esą pinigai. Vyrams nuvykus į Kalotę, A. Perminas ir jo draugas sumušė Saulių J., persodino jį ant galinės sėdynės ir nuvežė į Mažeikių rajone Plinkšių kaime esantį viešbutį. Čia jų laukė S. Bielskis, kuris prigrasino verslininkui, kad tas tylėtų, ir jį čia laikė kelias dienas. Po to, pasikeisdami su Tomu Peleckiu, vyrai vežiojo Saulių J. iš vieno Žemaitijos viešbučio į kitą, kol 2003 metų rugsėjo 2 d. buvo sulaikyti viename iš Mažeikių viešbučių.

Per tą laiką, kol klaipėdietis buvo įkalintas, S. Bielskis, D. Didžiulis bei R. Mituzas spėjo apvogti Klaipėdoje nuomotą verslininko butą, iš kurio išnešė daug vertingų daiktų - televizorių, kompiuterį, muzikinį centrą, vaizdo grotuvą, automobilio magnetofoną, dujinį pistoletą, drabužius, batus ir kita. Bendra per kelis kartus pavogtų daiktų vertė siekia daugiau nei 26 tūkst. litų. Vienus daiktus vyrai užstatė lombarde, kitus - pardavė, o gautus pinigus naudojo atsiskaitydami už viešbučio paslaugas. Dalis neparduotų daiktų buvo surasta per kratas.