Dėl pačios griežčiausios kardomosios priemonės skyrimo birželį 27-ąjį gimtadienį švęsiančiam A. Tumėnui prokurorai trečiadienį kreipėsi į Vilniaus miesto 2 apylinkės teismą. Nors ikiteisminio tyrimo teisėjo buvo prašoma įtariamąjį leisti suimti mėnesiui, tačiau šis prašymas buvo patenkintas tik iš dalies.

Teismo nutartį A. Tumėno advokatas Romualdas Mikliušas žada skųsti apeliacinės instancijos teismui.

Gynėjo teigimu, A. Tumėnas neigia, kad su draugais dalyvavo lenktynėse.

„Jis apie lenktyniavimą nekalba, nepripažįsta tokio fakto, jis teigia, kad važiavo greitai – greičiau negu leidžiama, ir važiuojant antra eile prieš jį važiavę automobiliai pradėjo staiga stabdyti (dabar aišku kodėl – visi pamatė sustojusį policijos automobilį) ir matydamas, kad negalės išvengti susidūrimo su priešais stovinčiu automobiliu, metėsi į pirmą juostą ir nesuspėjo net sustabdyti, kai atsitrenkė į ten stovėjusį policijos automobilį“, – A. Tumėno versiją dėstė advokatas R. Mikliušas.

Jo teigimu, A. Tumėnas negali paaiškinti, kodėl pasišalino iš eismo įvykio vietos. „Jis aiškina, kad neatsimena šitų aplinkybių – po smūgio apskritai nieko neatsimena“, – patikino R. Mikliušas.

Pats A. Tumėnas savo pozicijos nekomentavo – vedamas į posėdžių salę ir iš jos vyras bandė slėpti savo veidą, o į klausimus net neatsakinėjo.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Sigitas Jankauskas DELFI sakė, kad A. Tumėną prašė suimti mėnesiui, nes įtariamasis gali pasislėpti nuo pareigūnų bei suderinti savo parodymus su liudytojais.

A. Tumėnas neigia, kad vairavo neblaivus. Tiesa, pareigūnai paėmė jo kraują ir laukia ekspertų išvadų.

A. Tumėnas yra advokatės S. Proninos žentas – nors vyras oficialiai yra nutraukęs santuoką su teisininkės dukra, tačiau ir vėl kartu su ja gyvena.

A. Tumėno dėdė Raimondas Tumėnas buvo Ukrainos sulčių gamintojos „Sandora“ akcininkas, jis – vienas sėkmingiausių Lietuvos investuotojų Ukrainoje.

Kaip jau DELFI skelbė, vienas paskui kitą į avarijas du policijos patrulių automobiliai pateko praėjusio šeštadienio vakarą, buvo sužaloti trys pareigūnai ir du civiliai asmenys.

Pirmasis policijos automobilis į avariją pateko Geležinio Vilko gatvėje, ties M. Romerio universitetu 18.02 val. Čia susidūrė du „Mercedes Benz“ automobiliai ir policijos patrulių mašina. Eismo įvykio metu buvo sužaloti trys pareigūnai (avarijos metu du buvo lauke, vienas automobilyje), nukentėjo ir „Mercedes Benz“, į kurį trenkėsi policijos mašina, vairuotojas ir keleivė.

Pirminiais duomenimis, patruliai buvo sustabdę „Mercedes“ – tuo metu aiškinosi su vairuotoju, kai į policijos automobilį trenkėsi kitas „Mercedes“. Tada policijos mašina rėžėsi į sustabdytąjį „Mercedes“ ir šis nulėkė maždaug 100 metrų. Avarijos kaltininkas, metęs automobilį, pabėgo.

Pasak liudininkų, avariją sukėlęs „Mercedes“ vairuotojas lenktyniavo, kitas automobilis nulėkė toliau nesustojęs. Sudaužytame „Mercedes“ liko keleivio vietoje miegojęs automobilio savininkas Mantas Petryla ir mergina. Automobilio savininkas yra gerai žinomas policijos pareigūnams – jo pavardė buvo minima „Maximos“ inkasatorių apiplėšime. Tiesa, jis nepagrįstai buvo apkaltintas ir dėl to iš valstybės prisiteisė kelis tūkstančius litų neturtinės žalos atlyginimo.