Tai vienintelis atvejis, kai Alytaus rajono apylinkės teismas įtariamajai D.Astrauskienei netaikė Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo nuostatų, nes ji dėl akivaizdžios vyro neištikimybės buvo pažeminta.

Tądien sutuoktiniai sulaukė kaimyno Valdo, su kuriuo pirmą kartą atėjo į namus Daina T. Visi išgėrė litrą degtinės ir draugiškai bendravo. Kai Valdas išėjo namo, trise gėrė svaigiuosius gėrimus ir šurmuliavo.

Vienu momentu D.Astrauskienė išėjo parūkyti, o grįžusi, kai savo lovoje užtiko nuogą vyrą su bičiule Dana, nesusivaldė ir pratrūko šaukti.

Išvydęs žmoną, Juozas A. nesutriko, priešingai, ją apibarė, kad netrukdytų. Tuomet D.Astrauskienė griebėsi kirvio ir kirto vyrui į kulną.

Į įvykio vietą buvo iškviesti medikai, policijos darbuotojai, namie mėtėsi tušti ir puspilniai buteliai, ant grindų matėsi kraujo, jo buvo pripėduota visame kambaryje. Nukentėjėliui buvo sutvarstyta prakirsta koja, jis atsisakė važiuoti į ligoninę.

D.Astrauskienei teko vykti į policijos komisariatą. Ji buvo laikinai sulaikyta. Abu sutuoktiniai, kita dalyvė įvykio metu buvo neblaivūs. D.Astrauskienei buvo nustatytas 2,76, Juozui A. – 2,94, Dainai T. – 2,66 promilės girtumas.

Teisme paaiškėjo, kad šeimoje smurtauja ir vyras, jam ne kartą buvo kviesta policija. Abu sutuoktiniai neatlieka tėvų pareigų – jų tris vaikus globoja valstybė.