Balandžio 26 d. į jas kartu su kitų Baltijos šalių priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų vadovais atvyko ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktorius vidaus tarnybos generolas Remigijus Baniulis, direktoriaus pavaduotojas vidaus tarnybos pulkininkas Vygandas Kurkulis, Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas Olegas Kovalevskis. Vadovai kartu su modulio nariais pristatė komandos veikimo mechanizmą ir galimybes.

Kaip praneša PAGD, pagal pratybų scenarijų, stiprūs lietūs ir potvyniai paveikė didžiąją dalį šalies. Dėl potvynio ir purvo nuošliaužų ant pagrindinių kelių sutriko susisiekimas su kai kuriomis gyvenvietėmis. Nukentėjusi šalis per Europos Bendrijos civilinės saugos mechanizmą prašo tarptautinės pagalbos. Kadangi vienas iš tarptautinės pagalbos poreikių yra aukšto pajėgumo vandens pumpavimo modulis, į nelaimės vietą išvyksta „BaltFloodCombat“ komanda.

Pratybų metu taip pat patikrinamos modulio aliarmavimo ir dislokavimo procedūros. Modulio nariai turės pademonstruoti savo galimybes įsikuriant, perpumpuojant vandenį ir dirbant kaip viena komanda. Jie bendrai koordinuos veiksmus, bendradarbiaus su paveiktos šalies atsakingomis institucijomis, tobulins vieningų sprendimų priėmimo įgūdžius.

Aukšto pajėgumo vandens pumpavimo modulis „BaltFloodCombat“ yra bendras Estijos, Latvijos ir Lietuvos priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų projektas, iš dalies finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis. Projekto metu buvo parengti trijų šalių gelbėtojai, įsigyta patikima ir efektyvi įranga – aukšto galingumo vandens perpumpavimo siurbliai, žarnos, šešiaračiai motociklai. Įranga skirta likviduoti potvynio padarinius ne tik Baltijos šalyse, bet ir kitose Europos vietose.

2010 m. „BaltFloodCombat“ modulis dalyvavo misijose Lenkijoje ir Moldovoje. Čia gelbėtojai, perpumpuodami vandenį aukšto galingumo siurbliais, padėjo likviduoti potvynio padarinius užtvindytose vietovėse.