Už grasinimą nužudyti bausmės atlikti jam neteko: 2001 m. lapkričio 28 d. nutartimi Klaipėdos apygardos teismas jį nuo atsakomybės už įvykdytą nusikaltimą atleido, skirdamas priverstinį gydymą sustiprinto stebėjimo sąlygomis. Po savaitės R.Mineikis buvo nugabentas į Rokiškio psichiatrinę ligoninę.

2003 m. liepos 10 d. nutartimi Panevėžio apygardos teismas anksčiau klaipėdiečiui skirtą psichiatrijos ligoninės režimą pakeitė lengvesniu. Dar po metų, pernai liepą Rokiškio rajono apylinkės teismo nutartimi klaipėdiečiui buvo skirtas ambulatorinis stebėjimas pirminės psichikos sveikatos priežiūros sąlygomis.

R.Mineikis vėl už grotų pateko pernai gruodžio 18 dieną. Jis buvo kaltinamas kartu su bendrininkais Šilutės rajone, Švėkšnoje apvogęs parduotuvę ir apiplėšęs banko paviljoną.

Praėjusį trečiadienį R.Mineikis iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus buvo atgabentas į sostinėje įsikūrusią Laisvės atėmimo vietų ligoninę.

Pasak ligoninės direktoriaus Rimanto Gagio, R.Mineikis buvo pavojinga asmenybė, jo diagnozė - itin sunki.

Antradienio rytą ligoninės kameroje-palatoje pasikorusį nuolatinės priežiūros psichiatrijos skyriaus pacientą aptiko prižiūrėtojas.

Suimtasis buvo pasikoręs ant virvės, padarytos iš suplėšytos paklodės. Antrasis jos galas buvo pririštas prie vidinių lango grotų. Nupjovę virvę pareigūnai ištraukė savižudį iš kilpos. Prie jį mėginusių atgaivinti prižiūrėtojų netrukus prisijungė atskubėję medikai. Buvo atliktas plaučių ventiliavimas bei širdies masažas, bet pastangos gaivinti buvo bevaisės.

Pirminės lavono apžiūros metu išorinių smurto žymių nepastebėta.

Pavojingas suimtasis ligoninės kameroje buvo laikomas vienas.

Atsisveikinimo laiško savižudis nepaliko.

Įvykį tiria Vilniaus miesto 2-asis policijos komisariatas. Laisvės atėmimo vietų ligoninės Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai atlieka tarnybinį patikrinimą.

1995 metais šiam klaipėdiečiui už plėšimą buvo skirta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė, kurią sutrumpino Amnestijos įstatymas. Iš pataisos įstaigos jis buvo paleistas 1997-ųjų rugsėjį.