D. Damasickį kaltu dėl tyčinio nužudymo pripažinęs teismas taip pat nusprendė nužudytojo broliui priteisti 15 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą bei Valstybinei ligonių kasai sumokėti daugiau kaip 11 tūkst. Lt – tiek atsiėjo aukai suteiktos medicininės paslaugos, DELFI sakė teismo atstovas Vytautas Jončas.

Bylos duomenimis, D. Damasickis praėjusių metų liepos 24-osios vakarą išgertuvių metu Augmenų kaime sunkiai sužalojo savo kaimynės sugyventinį Algimantą D., kuris po trijų savaičių (rugpjūčio 15-ąją) mirė ligoninėje.

Nustatyta, kad D. Damasickis savo aukai du kartus smogė į veidą, vėliau jam ne mažiau kaip 5 kartus spyrė į galvą.

Teisme kaltinamasis aiškino, kad tądien parduotuvėje sutiko kaimynę – nusipirkę alaus vadinamuosiuose „bambaliuose“, jie nuėjo į jos namus. Čia išgėrė, vėliau moteris dar kartą nuėjo į parduotuvę, o vėliau, jau išgertuvių įkarštyje, moteris pasikvietė kaimyną į kitą kambarį pasikalbėti.

Pasak D. Damasickio, čia jis su moterimi ėmė glamonėtis, bet netrukus į kambarį atėjo Algimantas D. Jis pasipiktino, kad sugyventinė „smaginasi“ su kitu vyru, todėl šiam du kartus trenkė į veidą.

D. Damasickis teigė nenusileidęs – vožė atgal, tada sugyventinis griuvo ant grindų, užkliūdamas už stalo.

„Jis mane išvadino gaidžiu, pederastu, sakė, kad mane užmuš“, – teisme kaltinamasis neslėpė, kad kelis kartus vyrui spyrė iš kojos.

„Gali būti, kad į galvą, nes jis veidą dengėsi rankomis“, – sakė žudikas.

Pasak jo, grumtynėms nurimus jis išėjo į kiemą išgerti alaus. „Kambaryje nelikau, nes nenorėjau jam duoti alaus“, – apie kraupią gyvenimo tiesą kaime kalbėjo nuteistasis.

Šiaulių apygardos teismo paskelbtas nuosprendis dar negalutinis – nuteistasis jį galės apskųsti apeliacine tvarka.