Krokodilų iškamšas ir kitas prekes, neturėdami reikalingų leidimų, bandė įsivežti du Šiaulių gyventojai, grįžtantys į Lietuvą iš Tailando per Frankfurtą. Pilietis V. P. ketino parsivežti 1 krokodilo iškamšą bei rankinę iš gyvatės odos, o V. J. - 5 iškamšas bei krokodilo kaukolę.

Vyriškiai muitininkams pasakojo, jog krokodilų iškamšas pirko suvenyrų parduotuvėje, kur jiems tvirtino, jog jos yra plastmasinės, o apie 5 kilogramus sveriančią kaukolę rado netoli viešbučio, kuriame gyveno.

Laukinių gyvūnų, jų dalių ar gaminių iš jų įvežimą į Lietuvos Respubliką reglamentuoja įvairūs Lietuvoje galiojantys tarptautiniai teisės aktai bei Prekybos laukiniais gyvūnais taisyklės. Įvežti tam tikrų rūšių laukinių gyvūnų iškamšas ar kitus gaminius galima tik turint šiuose teisės aktuose nurodytus leidimus.

Kiekvienai gyvūnų, jų dalių ar gaminių iš jų siuntai turi būti pateikiamas atskiras leidimas, kuriuos išduoda Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija ir Valstybinė aplinkos apsaugos inspekcija.

Tuo atveju, kai gyvūnai, jų dalys ir gaminiai iš jų įvežami pažeidžiant CITES konvencijos bei kitų teisės aktų reikalavimus, jie yra sulaikomi, grąžinami į šalį, iš kurios buvo atvežti, ar konfiskuojami.