Prieš teismą stojo šeši vyrai ir viena moteris nuo 23 iki 30 metų amžiaus. Jiems teks atsakyti dėl kaltinimų nužudymu sunkinančiomis aplinkybėmis. Aštuntąjį kaltinamąjį teisia nepilnamečių teismas.

Šie nusikaltimai išaiškėjo praėjusiais metais, kai Milano priemiestyje buvo rastas 27 metų Mariangelos Pezzottos kūnas. Ji buvo nušauta į galvą ir užkasta sode netoli Milano Malpensos oro uosto.

Nužudytoji buvo susižadėjusi su "Šėtono žvėrių" vadeiva Andrea Volpe. 27 metų vyras augina gyvates, yra sunkiojo roko gerbėjas, rengiasi juodais metalistų drabužiais su šėtono simboliais - avinų galvomis ir skaičiais 666.

Pradėjusi tyrimą, policija aptiko ir dviejų prieš šešerius metus dingusių paauglių kūnus, palaidotus miškelyje netoli oro uosto.

Fabio Tollis ir Chiara Marino, kuriems nužudymo metu buvo atitinkamai šešiolika ir devyniolika metų, greičiausiai mirė nuo dūrių peiliu ir smūgiu kastuvu, teigiama remiantis liudininko pareiškimu.

Paskutinį kartą šiuos jaunuolius matė 1998 metų birželio 17 dieną išeinančius iš vieno Milano baro, kuriame mėgsta rinktis metalistai.

F.Tollis dainavo A.Volpe vadovaujamoje grupėje, pasivadinusioje "Circus of Satanis", kurios repertuarą sudarė prieštaringai vertinamo amerikiečių atlikėjo Marilyn Mansono dainos.

Aštuonetas taip pat kaltinamas prisidėjęs prie Andrea Bontade savižudybės. Ši mergina užsimušė vairuodama automobilį, kuris lėkė 180 km/h greičiu. Kaip teigiama kaltinimuose, auka buvo "fiziškai neveiksni dėl piktnaudžiavimo narkotikais ir alkoholiu".

Šiais metais Vatikano universitetas, siekdamas pažaboti šėtoną garbinančių sektų plitimą, Romoje ketina surengti seminarą apie satanizmą ir egzorcizmą.

Pasak šią problemą nagrinėjančios parlamento grupės, Italijoje veikia maždaug tūkstantis satanistinių sektų, į kurias įtraukiama vis daugiau jaunimo.