Mašina aptikta upės dugne netoliese avarijos vietos, prie Geležinio vilko tilto, greta Vilniaus pedagoginio universiteto.

Pernai gruodžio 30-sios rytą žinomas sociologas, Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro "Vilmorus" direktorius Vladas Gaidys, važiuodamas į darbą Upės gatve, kaip manoma, nesuvaldė automobilio, kuris išlėkė iš važiuojamosios dalies, nuriedėjo šlaitu žemyn ir įlėkė į upę.

Skęstant mašinai vairuotojas spėjo išsigelbėti - jis išlindo pro šoninį langą ant stogo ir lediniame vandenyje atplaukė į krantą. Išlipti iš šalto vandens jam padėjo pagalbon atskubėję žmonės.

Nuskendusio automobilio ugniagesių narai nesėkmingai ieškojo įvykio dieną ir vėliau, tačiau paieškos buvo bevaisės. Darbams kliudė stipri srovė ir prastas matomumas po vandeniu.

Mašiną narams pavyko surasti šį trečiadienį - praėjus beveik pusei mėnesio nuo įvykio.

Kaip Eltai sakė Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Danielius Bučinskas, šįkart narai pritaikė kitokį paieškos metodą - ne nardė upėje, o tiesiog ėjo jos dugnu. Taip ir buvo surastas automobilis. Jo ieškoti padėjo ir palyginti šviesi, nevėjuota diena.

Tačiau, pasak D. Bučinsko, gelbėtojams labai trukdė ir ypač didelį pavojų kėlė Neryje nuskandintos betono atliekos, kurių šioje upės vietoje labai daug.