Nuo šiol šie daiktai bus nemokamai žymimi Kauno techninių apžiūrų centruose Chemijos gatvėje, Raudondvario bei Veiverių plentuose. Ši paslauga tai pat bus teikiama ir Kėdainių, Jonavos bei Kaišiadorių techninių apžiūrų stotyse.

Specialiu pieštuku atliktas žymėjimas nematomas plika akimi. Pagal užrašo duomenis pavogti daiktai sugrąžinami šeimininkams, jei jie surandami pas nusikaltėlius arba prekiaujančius jais asmenis.

Daiktų žymėjimo akciją pareigūnai skelbia dėl padidėjusio vagysčių iš automobilių skaičiaus. Kauno miesto policijos atstovės spaudai teigimu, praėjusiais metais Kauno mieste buvo apvogti 1008 automobiliai, daugiausia Centro, Santakos ir Dainavos policijos komisariatų prižiūrimose teritorijose, neretai į automobilių turtą ilgapirščiai kėsinosi dienos metu.

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad dažniausiai vagiama iš automobilių, kuriuose nėra įrengtos signalizacijos. Kadangi turtas paprastai būna nedraustas, gyventojai patiria nemažą nuostolį ne tik dėl pavogto turto, bet ir dėl nusikaltimo metu išdaužomų automobilių stiklų bei prasukamų durų spynelių.

Kauno miesto policija ragina gyventojus pranešti policijai apie įtartinus asmenis, besisukiojančius aplink automobilius, taip pat informuoti apie asmenis, siūlančius įtartinai pigiai įsigyti galimai vogtas magnetolas, garso kolonėles, mobiliuosius telefonus. Anoniminiai pasitikėjimo telefonai Kaune - 303050, 303333. Taip pat galima skambinti visą parą nemokamu telefonu 02.