Parduotuvėje „Iki“ esančio bankomato signalizacija suveikė apie 3.45 val. Tuomet policija sulaukė ir gyventojų skambučių.

Nors policija ir privati apsaugos tarnyba prisistatė po kelių minučių, nusikaltėlių sučiupti nepavyko.

Konstatuota, kad nusikaltimas įvykdytas pagal jau gerai žinomą schemą. Šį kartą parduotuvės vitrinos išdaužytos sunkvežimiu GAZ. Paskui ištemptas bankomatas, pakrautas į kitą mašiną ir skubiai pasišalinta.

Siekant sunaikinti įkalčius GAZ mašina padegta.

Policijos atstovai neslepia, kad nusikaltimui buvo gerai pasirengta. Pirminiais duomenimis, nusikaltėliai nurūko Rokų kryptimi. Bėgliai po savęs paliko ant kelio užverstus medžius, taip trukdydami apsaugos darbuotojams ir policininkams sekti jų pėdomis.

DELFI primena, kad identiškas nusikaltimas Kaune užfiksuotas praėjusių metų spalio 5-ąją. Tuomet pagrobtas Jonavos gatvėje, parduotuvėje „Šilas“ buvęs bankomatas. Nusikaltimo aplinkybės visiškai sutampa su įvykdytojo trečiadienį. Ir tuomet į parduotuvę įvažiuota automobiliu, kuris vėliau padegtas, o pasišalinta kita mašina.

Kauno policija nenoriai komentuoja, ar buvo nustatyti įtariamieji bankomatų grobimu. „Vyksta tyrimas“, - DELFI teigė Kristina Dzindziliauskaitė, Kauno policijos atstovė.

Asmenis, turinčius vertingos informacijos apie padarytą nusikaltimą, policija prašo paskambinti telefonais (837) 30 34 50 arba 112.