Teisėjas Antanas Rudzinskas paskelbė, kad iš dalies patenkina H. Daktaro ir jo žmonos Ramutės ieškinį ir iš D. Dargio bei knygą išleidusios leidyklos jiems priteisia 6 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimą.

Pasak teismo, knygoje „Tikroji Daktarų istorija“ keturiuose puslapiuose yra paviešinta informacija iš prieš kelerius metus H. Daktaro išleistos knygos „Išlikti savimi“, tačiau nenurodytas informacijos šaltinis. Taip, pasak teismo, buvo pažeistos autorinės teisės.

Be to, šioje knygoje autorius neteisėtai nurodė ligą, kuria sirgo H. Daktaro tėvas – kadangi jis yra miręs, šią informaciją leidykla galėjo paskelbti tik gavusi artimųjų sutikimą.

Kadangi tokio sutikimo autorius neturėjo, jis H. Daktarui ir R. Daktarienei privalės atlyginti padarytą neturtinę žalą.

Teismas atmetė Daktarų teiginius, kad apie juos knyga buvo išleista neteisėtai, be to, esą neteisėtai ant viršelio buvo publikuojamas H. Daktaro atvaizdas – teismas mano, kad darydamas nusikaltimus „Henytė“ turėjo suvokti, kad neišvengs viešumo.

Šis teismo sprendimas dar negalutinis – tiek ieškovai, tiek atsakovai jį dar galės skųsti apeliacine tvarka. Ar šia teise jie pasinaudos, kol kas neaišku – teismo sprendimo jie neatvyko išklausyti.