Apie tai penktadienį, dar prieš sausio 12 d. prasidedant vadinamojo Paryžiaus klubo susitikimui, radijo stočiai BBC pareiškė britų finansų ministras Gordonas Brownas. Didžioji Britanija šiuo metu pirmininkauja G-7 grupei.

Pranešama, kad G-7 šalys - Didžioji Britanija, Vokietija, JAV, Kanada, Prancūzija, Italija ir Japonija atitinkamą susitarimą priėmė ketvirtadienio naktį, kai pasiūlymui galiausiai pritarė didžiausia kreditorė Japonija.

Tūkstančiams benamiais likusių regiono gyventojų toliau kovojant dėl išlikimo pasirodo vis daugiau neįtikėtinų pasakojimų apie tuos, kurie per stebuklą išvengė žūties. Tačiau kai kurias šalis vis dar pasiekia žinios apie žuvusius piliečius. Štai penktadienį oficialiai patvirtinta, kad per cunamį žuvo vienas lenkas, o 12 vis dar laikomi dingusiais be žinios. Septyni iš 12 dingusiais laikomų Lenkijos piliečių gyveno ne Lenkijoje - keturi Švedijoje, du Vokietijoje ir vienas Australijoje.

Jungtinių Tautų gamtinių nelaimių prevencijos agentūra penktadienį paragino vyriausybes pasimokyti iš cunamio ir imtis tobulinti pastatus, komunikacijas ir aplinkosaugos reikalavimus, kurie ateityje leistų sušvelninti gamtos stichijos keliamas grėsmes.

Kai kuriose šalyse tūkstančiai šeimų pareiškė esančios pasirengusios suteikti prieglobstį nuo cunamio nukentėjusiems vaikams, kurie sudaro maždaug trečdalį nuo stichijos nukentėjusiųjų, tačiau Šri Lankos valdžia kategoriškai uždraudė, "kol apie tai nebus pranešta atskirai", įsivaikinti vaikus, tapusius našlaičiais prasiautus cunamiui.

Kaip penktadienį iš Kolombo pranešė Indijos televizija, imtis tokių priemonių paskatino Jungtinių Tautų vaikų fondo (UNICEF) įspėjimas, kad vaikai gali pakliūti į nusikalstamų grupuočių, kurios verčiasi "mažamečių vergų prekyba", rankas.

Šri Lankos žiniasklaida informuoja, kad šalies valdžia kartu su UNICEF rengia specialias procedūras, kaip pasirūpinti našlaičiais ar rasti jiems naujas šeimas, taip pat neleisti, kad jie pakliūtų į kriminalinių struktūrų rankas.