Vyrai, kurių amžius nuo 21 iki 28 metų, visi yra Lietuvos piliečiai. Įtariama, kad jie prekiavo maždaug penkiolikos lietuvių moterų seksualinėmis paslaugomis. Devynios iš šių moterų teisme tapo ieškovėmis, praneša laikraštis „Dagens Nyheter“.

Nusikalstama veika – sąvadavimas ir prekyba žmonėmis – buvo vykdoma keliuose butuose ir viešbučių kambariuose Švedijos sostinėje nuo 2010 metų lapkričio iki 2011 metų rugpjūčio mėnesio.

Laikraštis praneša, kad lietuvių vyrų grupė klientus viliojo daugiausiai skelbimais internete. Vyrai verbavo finansiškai pažeidžiamas moteris Lietuvoje, pateikdami klaidinančią informaciją apie būsimą uždarbį ir kitus privalumus, kurių sulauktų sutikusios dirbti prostitutėmis Švedijoje.

Atvykusios į Švediją moterys atsidurdavo minėtos vyrų grupės valioje, neturėjo teisės rinktis klientų ir gaudavo gerokai mažesnį atlygį, nei buvo žadėtas. Vienai moteriai išvis nebuvo mokama už suteiktas paslaugas.
Penkių sąvadavimu kaltinamų vyrų situaciją sunkina tai, kad jie įtariami dalyvavę organizuotoje ir plataus masto operacijoje, kurios apyvarta siekė keletą šimtų tūkstančių Švedijos kronų. Manoma, kad didžiąją pelno dalį pasiimdavo du vyrai, kuriems 21 ir 22 metai.

Laikraštis „Dagens Nyheter“ praneša, kad kaltintoja Sara Lindqvist mano, jog jie buvo atsakingi už vykdomą operaciją, teikė nurodymus kitiems nusikaltimo dalyviams ir verbavo moteris.