Tačiau juokų nesupratę žmonės į įvykio vietą iškvietė Pajūrio regioninio parko direkcijos darbuotojus.

„Paaiškėjo, kad kelis didžiulius akmenis iš pajūrio išsigabeno įmonės „Palangos komunalinis ūkis“ darbininkai“, – penktadienį tikino Pajūrio regioninio parko direktorius Darius Nicius.

Įspūdingo dydžio rieduliai buvo nuvežti į įmonės teritoriją.

„Mėginome aiškintis situaciją. Mane patikino, kad darbininkai gavo nurodymą surasti gražių akmenų ir jais užtverti J.Basanavičiaus gatvėje esantį sklypą, kuriame praėjusią vasarą veikė olandų atrakcionai. Neva dėl to, kad niekas naktį atrakcionų neatvežtų“, – pasakojo D.Nicius.

Parko vadovas stebėjosi, kad darbininkai riedulių neieškojo karjeruose ar kitose vietose, o tiesiu taikymu pasuko į pajūrį.

„Juk tai saugoma teritorija. Už tai, kad jie technika važinėjosi pirmyn ir atgal, grės baudos“, – aiškino D.Nicius.

Už saugomos teritorijos režimo pažeidimus numatyta bauda nuo 300 iki 500 litų.

Sugėdinti aplinkosaugininkų, komunalininkai į pajūrį pargabeno atgal išsivežtus akmenis.

Įmonės „Palangos komunalinis ūkis“ vadovas Konstantinas Skierus pasakojo kitokią istoriją.

„Tai mūsų įmonės prižiūrima teritorija. Čia vasarą pastatome persirengimo kabinas. Tegul D.Nicius nevaidina nekalto bernelio. Direkcija niekada neprižiūrėjo šios vietos, netvarkė, nerinko šiukšlių“, – tikino K.Skierus.

Įmonės vadovas aiškino, kad darbininkai į pajūrį buvo pasiųsti išgabenti pajūryje riogsančios metalinės laivo nuolaužos.

„Darbininkas persistengė, įsimetė ir keturis akmenis. Tačiau dabar šie akmenys jau nuvežti atgal į vietą“, – sakė K.Skierus.