Kone šimtas baltos spalvos tablečių buvo paslėpta kečupo butelyje, rašoma Kalėjimų departamento pranešime spaudai.

Gruodžio 22 dieną į pataisos namus iš pašto buvo atgabenti siuntiniai, tarp jų – ir Vytautui R. Beveik penkis kilogramus svėrusiame siuntinyje buvo cigarečių, lašinių, makaronų, ryžių, kavos, taip pat plastikinis butelis kečupo.

Tikrinant vieno litro talpos „Pikantiško kečupo“ butelį aptiktas ritinėlis, susuktas iš plonos, maisto produktams pakuoti naudojamo, polietileno plėvelės. Išvyniojus rastas mistiškas kiekis – 99 – nedidelių baltos spalvos tablečių.

Pareigūnai įtaria, jog tai – narkotinės ar psichotropinės medžiagos, tačiau be ekspertų išvados nesiryžta konkrečiai jų įvardyti. Manoma, kad tai gali būti ekstazis ar net LSD, tačiau neatmetama galimybė, jog tai – anabolinis steroidas.

Anaboliniai steroidai yra įtraukti į sąrašą daiktų, kuriuos nuteistiesiems ir suimtiesiems turėti draudžiama. Siuntinys su mįslingomis tabletėmis atėjo iš Telšių.

Septynis kartus teistas (praeityje – už chuliganizmą, vagystes, plėšimą) klaipėdietis 39 metų Vytautas R. atlieka bausmę už išžaginimą (BK 118 str. 1 d.). Už šį sunkų nusikaltimą Klaipėdos miesto apylinkės teismas jį penkeriems metams pasiuntė už grotų. Atgauti laisvę jis turėtų 2007-ųjų kovą.

Ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis atlieka pataisos namų Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai.

Vilniaus 2-uosiuose pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka daugiau kaip 700 ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimu baustų vyrų.