22-ejų G. Visockas visą savo jaunystę praleis už grotų. Šis jaunas vyras kaltinamas užpernai gruodžio 29 d. naktį Šiauliuose, Energetikų gatvės namo bute mirtinai sumušęs du žmones. Lemtingąjį vakarą G. Visocko kaimyno bute buvo girtaujama. Apie vidurnaktį šeimininkas pavargęs nuo triukšmo nutarė eiti miegoti ir visus paragino išeiti. G. Visockas dėl to įsiuto. Už tai , kad šeimininkas visiems liepė skirstytis, G. Visockas žmogų žiauriai sumušė.

Nelemtąjį vakarą girtų kompanionų auka tapo ir kartu išgėrinėjusi moteris. Ji buvo užmušta už tai, kad pamačiusi, kaip muša buto šeimininką, šaukėsi pagalbos. Nuo sunkios galvos traumos sumušta moteris mirė iš karto.

Negyvą dukrą ir kraujo klane merdintį jos draugą rado aukos motina, atėjusi ieškoti savo ne itin rimtai gyvenusios suaugusios dukters.

Sumuštas buto šeimininkas buvo gydomas, bet nuo patirtų traumų po kurio laiko mirė ligoninėje.

Teisme G. Visockas neneigė žiauriai mušęs sugėrovus, tik bandė pateisinti savo agresiją - neva jį paveikė tai, kad tą dieną sužinojo, jog mirė jo tėvas. Tai jį labai paveikė ir jis prisigėrė. O vėliau palikęs mirtinai sumuštus sugėrovus G. Visockas išvyko laidoti savo tėvo.

Už dviejų žmonių nužudymą šiaulietis nuteistas 17 metų laisvės atėmimo. Taip pat jis turės atlyginti 120 tūkst. litų neturtinę ir daugiau kaip 8 tūkst. litų turtinę žalą. Valstybinei teritorinei ligonių kasai nuteistasis skolingas 17 tūkst. litų .

Šioje byloje turėjo būti teisiamas dar vienas šiaulietis- kiek vyresnis G. Visocko bendras. Jis tyrimo proceso metu buvo bandęs pasislėpti. Šiuo metu bėglys suimtas ir bus teisiamas atskirai.

Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją