Ketvirtadienį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiams Vilniaus rajono Padvarionių kaimo prieigose prie pat sienos su Baltarusija įkliuvo trys vyrai. Vienas 27-erių ir du 31-erių nelegalai turėjo Gruzijos piliečių pasus, praneša VSAT.

Padvarionių užkardos pareigūnai nustatė vietą, kurioje, įtariama, pažeidėjai perėjo sieną ir spėjo kiek paeiti miškinga vietove į Lietuvos gilumą. Atskleisti šį sienos pažeidimą, kaip neretai būna tokiais atvejais, pasieniečiams padėjo jų tarnybinis šuo.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Gruzinus pasieniečiai uždarė į areštinę.

Pernai pirmąsyk per visą VSAT veiklos istoriją sienos pažeidėjų gruzinų buvo sulaikyta daugiau nei pažeidėjų Lietuvos piliečių. Ši tendencija dar labiau sustiprėjo šiemet.

Iš viso Lietuvos pasieniečiai šiemet sulaikė 80 valstybės sienos pažeidėjų. Daugiausiai tarp jų yra Gruzijos piliečių – net 35. Lietuvos piliečių, pažeidusių savo šalies sieną ir įkliuvusių VSAT pareigūnams, yra dukart mažiau – 18.