Pasato vairuotojas taip pasirodė besąs ambicingas, nes jis kelis kartus spustelėjo stabdžius prieš visureigio priekį, tuo dar labiau įsiutinęs jo vairuotoją.

Supratęs, kad toks pasivažinėjimas gali liūdnai baigtis, Erikas įsuko į Priestočio gatvę, nes žinojo, jog prie Rusijos konsulato nuolat budi policininkas. Visureigio vairuotojas ilgai nelaukęs aplenkė jį ties S.Daukanto ir K.Donelaičio gatvių sankryža ir užblokavo savo automobiliu. Iššokęs vairuotojas puolė prie Eriko ir bandė mušti, tačiau šis ištrūko ir nubėgo prie policininko, palikęs įjungtą pasato variklį. Užpuolikas sėdo į svetimą mašiną ir nuvažiavo.

Gavę pranešimą apie įvykį policijos patruliai po kelių minučių pamatė pagrobtą mašiną J.Karoso gatvėje ir ją sustabdė. Iš salono buvo ištrauktas neblaivus Alytaus gatvės gyventojas 45-erių Algirdas Pikturna. Komisariate jis „įpūtė“ 1,66 promilės, t.y. buvo vidutiniškai įkaušęs.

Sulaikytasis savo kaltę neigė, todėl dviem paroms buvo uždarytas į areštinę. „Volkswagen Passat“ grąžintas savininkui.

Incidento metu A.Pikturnos visureigyje likęs jo draugas sakė net nesupratęs, kur dingo mašinos šeimininkas. Vyriškis po apklausos buvo išleistas namo.

Pareigūnai pasakojo, kad vakar prasiblaivęs A.Pikturna susiėmė už galvos. Jis teigė, kad priešais važiavusio seno „kibiro“ vairuotojas sudarė avarinę situaciją, todėl jis norėjęs jį tik pamokyti mandagumo. Svetima mašina nuvažiavęs iš pykčio ir dėl to, kad buvęs girtas. Ką būtų toliau su ja daręs, neprisimena.

Įvykį pradėjo tirti Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Savo žodį turėtų tarti ir Eismo priežiūros skyrius.