Kauno miesto apylinkės teismas antradienį įtariamąjį leido suimti dviem mėnesiams. Kaip informavo prokurorai, iki šiol E. P. į teisėsaugos akiratį nebuvo patekęs. Atliekant ikiteisiminį tyrimą turėtų paaiškėti ir vaikino psichinė būklė.

Pirmasis nusikaltimas Kaune, K. Baršausko gatvės daugiabučiuose buvo įvykdytas praėjusių metų spalio mėnesį. Vėliau analogiški nusikaltimai pasikartojo dar tris kartus. Pasklidus žiniai apie seksualinius nusikaltimus K. Baršausko gatvės daugiabučiuose, nemaža tėvų dalis ėmė lydėti savo vaikus į mokyklas bei pasiimti po pamokų.

Visais atvejais aukos buvo nusižiūrėtos K. Baršausko gatvės apylinkėse bei prekybos centre „Molas“. Nusikaltėlis aukas paslapčia sekdavo ir užpuldavo įėjusias į daugiabučių laiptines.

Įtariama, kad E. P. įvykdė mažiausiai keturis nusikaltimus. Buvo užpultos keturios 7-11 metų amžiaus mergaitės. Dvi iš jų buvo išprievartautos, dar dvi buvo pasikėsinta išprievartauti, tačiau nusikaltėlis nespėjo įgyvendinti savo iškrypėliškų veiksmų.

Mergaitės įsiminė užpuoliko veidą, sudėjimą. Pastebėta, kad sutampa visų nusikaltimų laikas ir vieta. Taip pat įtariamąjį užfiksavo ir „Molo“ vaizdo stebėjimo kameros.

Padedant visuomenei nustatyta, kad nusikaltimą galėjo įvykdyti netoliese gyvenantis E. P.

„Pirmadienį ryte prie savo namų buvo sulaikytas 18 metų E. P. Jis neneigia savo kaltės“, - teigė prokuroras Vitoldas Guliavičius. Neatskleidžiama, kokioje mokykloje mokėsi E. P. ir ar jis galėjo užpulti savo mokyklos mokines.

Jei bus įrodyta E. P. kaltė, jam gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 3 iki 13 metų.

Prokurorai atskleidžia, kad nusikaltėlis gali būti atlikęs ir daugiau nusikaltimų bei ragina aukas kreiptis į policiją.

Taip pat pareigūnai pataria, kad vaikams nuo užpuolikų geriausiai gintis sukeliant kuo didesnį triukšmą.

„Balsas ir triukšmas yra pagrindinis ginklas“, - patarė ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras Darius Jakutis.