Nustatyta, kad automobilio „Renault Safrane“ savininkas R. V. (gimęs 1968 m.), gyvenantis Telšių rajono Ryškėnų kaime, būdamas vidutinio laipsnio girtumo (1,96 prom.), neturėdamas teisės vairuoti (teisė vairuoti atimta už vairavimą neblaiviam), esant slidžiai kelio dangai, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į stovintį automobilį „Citroen Evasion“.

Tada R. V. persėdo į keleivio vietą, o prie vairo sėdo jo draugas telšiškis L. G. (gimęs 1965 m.), kuris, važiuodamas atbuline eiga, atsitrenkė į kitą automobilį „Ford Fiesta“. L. G. teisės vairuoti transporto priemones neturi, jam nustatytas vidutinio girtumo laipsnis (2,38 prom.).

Eismo įvykio metu apgadinti automobiliai, žmonės nenukentėjo.

Abu vyrai senai ir gerai žinomi policijai. R. V. vairuotojo pažymėjimas pirmą kartą buvo atimtas 1999 m., po to dar 3 kartus, jis neblaivus prie vairo buvo įkliuvęs ir jau neturėdamas vairuotojo pažymėjimo. L. G., pasak pareigūnų, yra „etatinis“ viešosios tvarkos pažeidėjas neblaiviame stovyje (paskutinį kartą baustas šių metų sausį - teismas jam skyrė 25 paras arešto). Buvo įkliuvęs su namine degtine, girtas įžeidinėjo policijos pareigūnus.

Telšių r. PK nuotr.