Dėl nugriautų statinių čigonai žadėjo kreiptis į teismą. Viena čigonė graudino pati pasistačiusi lūšnelę, į kurią esą rengėsi persikelti su savo anūku.

Tačiau didesnių neramumų dėl griaunamų statinių čigonų tabore nekilo.

Kaip Eltai sakė Vilniaus miesto savivaldybės Tvarkos palaikymo ir priežiūros skyriaus vedėjas Darius Šaluga, maždaug per savaitę planuojama nugriauti apie dešimtį pasirinktų statinių, vėliau bus griaunami ir kiti, nes legaliai pastatytų namelių taboro teritorijoje apskritai nėra.

Nusikaltimų prevencijos bei tvarkos palaikymo priemonės romų taboro teritorijoje ypač intensyviai vykdomos nuo spalio pradžios. Taboro teritorijoje pradėjo veikti stacionarus policijos postas, buvo sumontuotos penkios vaizdo stebėjimo kameros. Policijos teigimu, šios priemonės padėjo sumažinti ir tabore klestėjusią narkotikų bei vogtų daiktų prekybą.

Pareigūnų duomenimis, Vilniaus romų tabore šiuo metu gyvena 354 gyventojai, iš jų 51 asmuo turi leidimą nuolat gyventi Lietuvoje. 127 iš šių gyventojų yra nepilnamečiai. Taboras išsidalijęs į tris teritorines grupes: Žemutinis (16 namelių), Aukštutinis (61 namelis) ir Rodūnios kelio (9 namai).