Šiaulių apygardos teismas konstatavo, kad S. Žvirblis, nužudydamas vyrą, to sąmoningai nesiekė, tačiau suduodamas ne mažiau kaip keturiolika smūgių į galvą, turėjo numatyti pasekmes, sakė teismo atstovas Vytautas Jončas.

Bylos duomenimis, S. Žvirblis nužudė Algirdą S. dar 2005-ųjų gegužės 31-ąją kaimo lentpjūvėje, o jo kūną paslėpė po skardomis. Vyro lavonas buvo rastas po kelių dienų.

Dėl šio nužudymo policijos pareigūnai buvo sulaikę to paties kaimo gyventoją Aleksejų Grigorjevą, kuris iš karto prisipažino įvykdęs nusikaltimą. Už tai jam teismas buvo skyręs 11 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau vėliau Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė, kad dėl nužudymo kaltu prisipažinęs ir net parodęs, kaip įvykdė nusikaltimą bei paslėpė lavoną, vyriškis nėra susijęs su nužudymu.

Šį nuosprendį paliko galioti ir Lietuvos Aukščiausiasis Teismas.

A. Grigorjevas, apklausiamas ikiteisminio tyrimo teisėjo, kaltu prisipažino ir nurodė, kad kartu su to paties miestelio gyventoju Algirdu S. girtavo lentpjūvėje. Čia esą tarp vyrų kilo konfliktas, tada A.Grigorjevas pastūmė Algirdą S., o paskui lazda sudavė 3-4 kartus bei 2-3 kartus galvą daužė plyta. Teisėjui įtariamasis tvirtino, kad sukniubusį, bet dar gyvą vyriškį jis nutempė į atokesnę vietą, nes norėjo kad niekas jo nepamatytų, ir paguldęs ant žemės uždengė skardos lakštu.

Savo parodymus A.Grigorjevas vėliau patvirtino įvykio vietoje. Tačiau teisme jis neigė savo kaltę – nurodė, kad nužudymo dieną jis nebuvo sutikęs Algirdo S. Kaltinamasis tvirtino, kad tyrimo metu jis save apkalbėjo, nes esą jį kriminalistai įkalbėjo prisipažinti, be to, esą jis parodymus davė išgėręs, todėl nesuprato, ką kalba. Vyriškis tvirtino, kad prieš atliekant tardymo veiksmus jam pareigūnai duodavo degtinės, o visas nusikaltimo aplinkybes jis pareiškė išsigalvojęs.

Apeliacinis teismas pabrėžė, kad A.Grigorjevas ikiteisminio tyrimo teisėjai nurodė ne tikslias, o tik gana apytiksles nusikaltimo padarymo aplinkybes, kurios jam esą galėjo būti žinomos kaip tos gyvenvietės, kurioje rastas nužudytasis, iš gyventojų kalbų bei iš jam apklausų metu pateikiamų klausimų ar iš kitų šaltinių.
A. Grigorjevas kaltu buvo prisipažinęs ir Apeliaciniame teisme – tada jis jau prašė ne išteisinti, o sušvelninti bausmę. Tačiau kito posėdžio metu vyriškis pareiškė, kad jis prisipažino kaltu esą nesitikėdamas įrodyti savo nekaltumo bei bandydamas bent taip sušvelninti savo padėtį.

Kai į laisvę buvo paleistas A. Grigorjevas, Šiaulių rajono kriminalistai gavo informacijos, kad Aleksejų S. galėjo nužudyti S. Žvirblis. Kai pareigūnai jį sulaikė, vyras iš karto prisipažino ir aiškino, kad to paties kaimo gyventoją užmušė, nes pamanė, jog jis yra vagis.

Nusikaltimą S. Žvirblis padarė būdamas nepilnametis – tuo metu jam tebuvo šešiolika metų.